Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Δεν θα εισπράττει τον μισθό Πρωθυπουργού ο Monti

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τόνισε πως δεν θα ζητήσει ποτέ από τους Ιταλούς να κάνουν θυσίες γιατί τους το ζητεί η Ευρώπη και πως δεν αισθάνεται πίεση από Γαλλία και Γερμανία. «Δεν θα πω ποτέ στους Ιταλούς: κάντε κάτι επειδή μας το ζητεί η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα με ακούσετε ποτέ να κατηγορώ την Ευρώπη για αυτό που θα έπρεπε να έχουμε κάνει», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τέσσερις υπουργούς του στην οποία παρουσίασε τα μέτρα ανάκαμψης της Ιταλίας.


Σε ερώτηση αν τα μέτρα αυτά έχουν επηρεαστεί από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Μόντι επισήμανε πως αυτή είναι «μια λανθασμένη άποψη», εκφράζοντας την εκτίμησή του για τους δύο ηγέτες, με τους οποίους όπως είπε γνωρίζεται εδώ και πολύ καιρό.


Η αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες ειδικά των συνταξιούχων.

Επίσης ο ίδιος ο Μόντι ανακοίνωσε πως «είναι καθήκον του να μην λαμβάνει το μισθό του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών».

inewsΤο αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.