Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το Αλβανικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλει την Ελλάδα για την απαγόρευση εισόδου σε Τσάμηδες!

-Καμία αναφορά για τις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας!


-Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε Τσάμηδες μία από τις πιο σημαντικές παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το έτος 2011 - λέει το PDIU



Το Αλβανικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατέγραψε μεταξύ των άλλων παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών με τόπο γέννησης την "Τσαμουριά" από το Ελληνικό κράτος. Σημειώνουμε πως η καταγραφή του "ζητήματος" εμπεριέχεται στην ετήσια αναφορά για το έτος 2011 και όχι σε κάποια τυπική ανακοίνωση. 

 Φυσικά ούτε λόγος για τις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας αλλά και των άλλων εθνικών μειονοτήτων, πλην της αναφοράς για τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά.

Μετά την ανακοίνωση του "Παρατηρίου" το Τσάμικο Κόμμα PDIU, έσπευσε να κάνει λόγω για "πρόοδο" ως προς την επίλυση τους ζητήματος, η οποία κατά τους ίδιους οφείλεται στην διεθνοποίησης του Τσάμικου ζητήματος από το κόμμα PDIU. Όπως δήλωσαν, η καταγραφή του Παρατηρίου σημαίνει πως το ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδας, σε Τσάμηδες αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το έτος 2011!



Συγκεκριμένα στην αναφορά του Αλβανικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρει: 

Η διαδικασία άρνησης εισόδου εντός συνόρων σε άτομα, γενικά έχει γίνει σεβαστή από το Αλβανικό μέρος. Ενώ αναφορικά με την άρνηση εισόδου στους συνοριακούς σταθμούς με τις γειτονικές χώρες κυρίως με την Ελλάδα, υπάρχουν ισχυρισμοί πως όχι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν γίνει σεβαστές οι διαδικασίες, ειδικά για τους Αλβανούς που ανήκουν στην Τσάμικη κοινότητα. 
(με υποσημείωση, πως το ζήτημα αφορά τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής και του Μαυρομάτι)

ολόκληρη η αναφορά εδώ!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης