Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ισραήλ: Μαθήματα εθνικού απορρήτου με τα υποβρύχια…

 

Σε αντίθεση με την Ελλάδα που καθένας μιλάει προς ικανοποίηση του Εγώ του, αδιαφορώντας ακόμα και για τα θέματα εθνικής ασφάλειας, ασχέτως του πόσο ασήμαντη μπορεί να θεωρεί μια πληροφορία, το Ισραήλ έρχεται να επιδείξει τη σοβαρή στάση που θα έπρεπε να καταγράφεται από τους πάντες και στη χώρα μας…

Όπως δημοσίευσαν τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής πρώτου υποβρυχίου τύπου Dolphin που είχε παραλάβει το Ισραηλινό Ναυτικό. Τα υποβρύχια αυτά αποτελούν στρατηγικού χαρακτήρα δυνάμεις για το Ισραήλ, λόγω των πυραύλων πλεύσης (cruise) με πυρηνικές κεφαλές που φέρουν.

Το σκάφος είχε μπει στα ναυπηγεία της Χάιφα πριν από δύο χρόνια, με απόλυτη μυστικότητα, μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος, Πλωτάρχη Ντόρον Μπαρέκετ, οι αναβαθμίσεις περιελάμβαναν αφαίρεση όλων των βαλβίδων, σωληνώσεων και σόναρ. Ο κινητήρας αφαιρέθηκε, καθαρίστηκε και επανασυναρμολογήθηκε. Επιπλέον, το σκάφος καθαρίστηκε και τα όποια ραγίσματα συγκολλήθηκαν.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται και τα υπόλοιπα υποβρύχια να υποβληθούν σε πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής. Το κόστος των εργασιών στο πρώτο υποβρύχιο ανήλθε στα 19,8 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

http://www.defence-

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης