Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Bίντεο-μαρτυρία για την συγκλονιστική επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας


http://youtu.be/TCZUzl6941c

Συγκλονιστικές στιγμές που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, αποτυπώθηκαν σε βίντεο από την χθεσινή εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης των 11 Ρώσων ναυτικών από ελικόπτερο έρευνας -διάσωσης AS 332 Super Puma. Το ρωσικό φορτηγό πλοίο στο οποίο επέβαιναν είχε προσαράξει λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή σε ύφαλο δύο μίλια ανοιχτά της Πρέβεζας.

Προσέξτε το ύψος των κυμάτων που καλύπτει το ρωσικό πλοίο και υπό ποιές συνθήκες πλησίασε το Super Puma, πραγματοποίησε αιώρηση και εν συνεχεία κατέβασε τον διασώστρη σε ένα πλοίο το οποίο είχε ήδη καλυφθεί από τα νερά.

Με αποφασιστικές κινήσεις ο διασώστης (ο οποίος δεν θα πληρωθεί καν το “φιλοδώρημα” που λέγεται πλέον “δώρο Χριστουγέννων” γιατί του το έκοψε η κυβέρνηση του Μνημονίου) κατευθύνει έναν-έναν τους ναυτικούς στο συρματόσχοινο, τους ασφαλίζει και λίγο πριν πέσει ο ήλιος, ανεβαίνει τελευταίος στο Super Puma, ένω τα κύματα ήδη είχαν φτάσει μέχρι τα πόδια του!

Εκπληκτική και η ικανότητα των πιλότων που κρατούσαν σταθερό το ελικόπτερο ενώ έπνεαν άνεμοι 8-9 μποφόρ (ακούστε στο βίντεο πως σφυρίζει ο άνεμος) καθ’όλη την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης που διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα!

Τελικά, την ώρα που ο ήλιος έδυε (πολύ καλά τα πλάνα του pamepreveza.gr), το ελικόπτερο κατάφερε να απομακρυνθεί από το πλοίο με πλήρη επιτυχία στην αποστολή του και να μετέφερει σώους στην 131 Σμηναρχία Μάχης/ Αεροδρόμιο Ακτίου στις 16:55 τους ναυαγούς.

Εμείς, τι να πούμε; Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Έλληνες, όπως το πλήρωμα του ελικοπ΄τερου και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα να γλιτώσουμε κάποια στιγμή από κάποιους άλλους “Έλληνες” που εκχωρούν την ίδια την Ελλάδα…

 Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης