Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η εκτέλεση της εντολής προφυλάκισης του Εφραίμ είναι παράνομη εφ΄όσον βρίσκεται εντός του Αγίου Όρους



Σύμφωνα με την Αρχή της Διοίκησης του Αγίου Όρους οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτήν είναι τρείς:

1.        H Ελληνική πολιτεία, που είναι υπεύθυνη σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, για την Ασφάλεια και την πολιτική προστασία του Αγίου Όρους (άρθρο 105/1986 του Συντάγματος).

2.       Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την πνευματική Αυτοτέλεια του Αγίου Όρους.

3.       Τα εκκλησιαστικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, για την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας του, δηλαδή τα  γενικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, όπως η Ιερή Κοινότητα, η Ιερή Επιστασία και η Έκτακτη Εικοσαµελής Σύναξη.

Οι πράξεις του Ηγούμενου δεν απειλούν την ασφάλεια του Αγίου Όρους άρα δεν νομιμοποιούνται οι Ελληνικές Αρχές να παρέμβουν στα εσωτερικά του  και να διατάξουν την σύλληψη του ΕΦΡΑΙΜ…!!!
Η Ελληνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να παραπέμψει την Ηγούμενο ΕΦΡΑΙΜ στα γενικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους και να αφήσουν τα θρησκευτικά όργανα να αποφασίσουν για την τύχη του…!!!!
Είναι κάτι σαν την παραπομπή των βουλευτών, αν υπάρχουν  ενδείξεις αδικημάτων από την δικαιοσύνη στη βουλή, και αυτή αποφασίζει για την παραπομπή τους η όχι…!!!
Στο Νοµοθετικό ∆ιάταγµα της 10/16 Σεπτεµβρίου 1926 “περί κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους”, περιλαμβάνονται ΟΙ  διατάξεις που ρυθμίζουν την οργάνωση, τη διοίκηση και την απονοµή της δικαιοσύνης στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η παρέμβαση της Ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την σύλληψη του ΕΦΡΑΙΜ είναι καθόλα παράνομη και με το σκεπτικό ότι παραβιάζεται και η δικαιοδοσία του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ επιτρέπει την παρέμβαση ακόμα και της ΡΩΣΙΑΣ για την αποκατάσταση της τάξης …!!!
Το μείζον ερώτημα  που τίθεται είναι αν οι αρμόδιοι δικαστές και πολιτικοί που έδωσαν την εντολή γνώριζαν όλα αυτά η όχι ;
Αν δεν γνώριζαν τότε δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική ζωή της χώρας γιατί είναι επικίνδυνοι…!!!
Αν γνώριζαν, αυτό αποτελεί  άμεσο χτύπημα της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…!!!

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ…..ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ…..!!!

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης