Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κραυγή αγωνίας από τον Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ηλία Σταμπολιάδη.



Η βελτίωση της επικρατούσας ζοφερής κατάστασης στη χώρα μας είναι υπόθεση όλων μας

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες,
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία άνευ ιστορικού προηγουμένου προδοσία του έθνους και της πατρίδας μας.
Προδοσία στην οικονομία με εξουθένωση των κοινωνικά ασθενών λαϊκών τάξεων και ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας.

Προδοσία στην πολιτική ζωή με ανίερες συμμαχίες δήθεν αντιπολιτευομένων δυνάμεων, υφαρπαγή της ψήφου του λαού με ψευδείς προεκλογικές δηλώσεις και παραβιάσεις του Συντάγματος με την ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Προδοσία στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων που υπονομεύει την εθνική ακεραιότητα και θέτει σε κίνδυνο τη Θράκη, τη Μακεδονία, το Αιγαίο και την Κύπρο.
Προδοσία στην πνευματική υγεία του λαού με ανιστόρητες αλλοιώσεις της γλώσσας , της ιστορίας και κυρίως του ήθους των πολιτών που μεθοδεύεται από το σχολείο και συντηρείται από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ.
Αρχικά αγανακτήσαμε και διαδηλώσαμε με πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Σύντομα καταλάβαμε ότι με τη διαμαρτυρία ζητούσαμε από τους αιτίους της καταστροφής να μας σώσουν κατοχυρώνοντας τους στην εξουσία ενώ αυτοί αποδείχθηκαν ανίκανοι ηγέτες και υπάλληλοι ξένων αφεντικών.
Προσπαθήσαμε να συσπειρωθούμε για να αντιδράσουμε δυναμικά στην επιτελούμενη προδοσία και τότε φάνηκαν οι αδυναμίες μας. Δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες, η κάθε μία με μονομερή αιτήματα, κυρίως οικονομικά, χωρίς πολιτική σκέψη, αδυναμία σύλληψης του συνολικού προβλήματος και κυρίως με δικό της αρχηγό επί καλάμου οχούμενο.
Μία προσεκτική ανάλυση των ομάδων αυτών δείχνει παντελή σύγχυση για θέματα τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν τη στέρεα κοινωνική βάση μιας λαϊκής, πατριωτικής συσπείρωσης. Είναι διχασμένη ακόμη και η αντίληψη του ποίος είναι ο Έλληνας. Αμφισβητούν την καταγωγική του ταυτότητα, τη γλωσσική του συνέχεια, την ιστορική του διαδρομή, διαγράφοντας τα 1500 χρόνια της ορθόδοξης ρωμιοσύνης, κυρίως δε αμφισβητούν τις αρχές της παιδείας του όπως είναι οι έννοιες της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας, της αρετής, της φιλοπονίας και της αυτοθυσίας υπέρ του κοινού καλού.
Οι έννοιες αυτές ναι μεν αμαυρώθηκαν από μερικά ακραία στοιχεία θεούσηδων, χουντικών και ρουφιάνων, αλλά κυρίως καπηλεύθηκαν και διαστρεβλώθηκαν από αριστερούς, άθεους, μέλη μυστικών οργανώσεων, διαφωτιστές τάχα προοδευτικούς και νεοταξικούς εθνομηδενιστές. Προσωπικά πιστεύω ότι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν τη στιγμή αυτή να σώσουν το έθνος είναι οι φορείς του Ελληνορθόδοξου πνεύματος μακριά όμως από δωδεκαθεϊστές ειδωλολάτρες, ρασιοναλιστές διαφωτιστές και εκκοσμηκευμένα εκκλησιαστικά ιερατεία.
Για να μπορέσουν όμως οι δυνάμεις αυτές να είναι αποτελεσματικές πρέπει να οργανωθούν με ένα σκοπό, να καταλάβουν την εξουσία του τόπου. Δύο είναι οι τρόποι ανάκτησης της εξουσίας, η επανάσταση και η εκλογική αναμέτρηση μέσω του καλώς ή κακώς υπάρχοντος εκλογικού συστήματος, όσο και αν έχει υποβαθμιστεί.
Η ίδια η πνευματική κατάσταση και κοινωνική δομή του λαού μας αποκλείει την επανάσταση και επομένως μία εκλογική νίκη παραμένει ο μόνος τρόπος για την ανατροπή της φαυλοκρατίας και την ανάδειξη των ανθρώπων που θα αναλάβουν την τύχη του έθνους μας, σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη στιγμή. Οι παρασύροντες τον λαό δηλώνοντας ότι δεν διεκδικούν την εξουσία και δεν συνιστούν πολιτικό κόμμα είτε είναι πλάνοι ή οι ίδιοι είναι πλανεμένοι. Χρειάζονται 150.000 ψήφοι μόνο για να μπει ένα κόμμα στο Κοινοβούλιο και πολύ περισσότεροι εάν θέλει να επιρρεάσει τα πολιτικά πράγματα.
Καλώ όλες τις πολιτικές ομάδες που συμφωνούν σε ένα ελάχιστο πολιτικών όρων να συσπειρωθούν σε μία εκλογική τουλάχιστον συνεργασία. Οι προτεινόμενοι όροι είναι.
· Απονομιμοποίηση και τιμωρία της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος.
· Παύση πληρωμών προς τους δανειστές μας (Moratorium) και αναδιαπραγμάτευση του χρέους βάσει του διεθνούς δικαίου με απαίτηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.
· Εξασφάλιση της μακρόπνοης οικονομικής μας επιβίωσης με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, όσο η Ευρώπη παραμένει μία αρένα οικονομικού ανταγωνισμού χωρίς κοινό προϋπολογισμό και κοινή δημοσιονομική πολιτική.
· Υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας έναντι άπληστων γειτόνων, πλουσίων αρπακτικών και πτωχών, επιλεκτικά αλλόθρησκων, εισβολέων, καθώς και υπεράσπιση της καταγωγικής, γλωσσικής, ιστορικής, και πολιτιστικής ταυτότητας του λαού μας που βασίζεται στην Ελληνορθόδοξη παιδεία και παράδοση.
· Σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και ριζική αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για τη λειτουργία μίας πραγματικής Δημοκρατίας.
Η προτεινόμενη συσπείρωση δεν σημαίνει την υπαγωγή μιας ομάδας σε μία άλλη αλλά, την πολιτική και εκλογική τους συνεργασία εφόσον συμφωνούν στους παραπάνω όρους. Τη στιγμή αυτή δεν προέχει το θέμα του αρχηγού και ο καλλιεργούμενος μύθος για την αναζήτηση του μεγάλου αρχηγού μόνο απογοήτευση και ηττοπάθεια δημιουργεί. Το πρόσωπο αυτό θα αναδειχθεί μετά την εκλογική νίκη όταν ο ίδιος ο λαός θα το έχει υποδείξει μεταξύ των μελών της συσπείρωσης που θα διαλέξει να τον αντιπροσωπεύσουν στη νέα Βουλή.
Σήμερα τα μέσα προβολής είναι εχθρικά και οι δαπάνες εκλογικής εκστρατείας είναι δυσβάστακτες για ένα μη χρηματοδοτούμενο κόμμα εκτός κοινοβουλίου. Ο λαός όμως περιμένει τον φορέα της νέας πολιτικής πρότασης που θα εναντιωθεί στο σύστημα όχι μόνο για να το καταρρίψει και να το τιμωρήσει αλλά κυρίως να οδηγήσει τον τόπο σε ένα καθεστώς κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής ανεξαρτησίας, οικονομικής ανάκαμψης, υλικής ευημερίας και πνευματικής ολοκλήρωσης.
Πατριώτες ας αφήσουμε τους εγωισμούς μας και τις επαναστάσεις μας για προσωπική δικαίωση. Επιβάλλεται να ενωθούμε άμεσα σε μία εκλογική τουλάχιστον πανελλήνια συσπείρωση, η Ελλάδα ελπίζει αλλά οι καιροί ου μενετοί.
Ηλίας Σταμπολιάδης
16/12/2011
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης