Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Εξυπηρέτηση ημετέρων καταλογίζουν στη Διαμαντοπούλου οι Έλληνες εκδότες.

Εξυπηρέτηση ημετέρων καταλογίζουν στη Διαμαντοπούλου οι Έλληνες εκδότεςΑνάστατος ο εκδοτικός κόσμος από το ενδεχόμενο μεγάλου σκάνδαλου που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων και τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε προνομιακές σχέσεις με εκδοτικούς οίκους και αφήνουν το υπουργείο Παιδείας έκθετο. Η ηγεσία του υπουργείου και συγκεκριμένα η κ. Διαμαντοπούλου είναι υπόλογος  τόσο απέναντι στους εκδότες όσο και στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεταο από την ύφεση και τη βαριά φορολογία.
Δριμεία επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εξαπολύουν οι Έλληνες εκδότες, με αφορμή τις πελατειακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους, αλλοιώνοντας τις συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και τη διασπάθιση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) καταγγέλλει ότι για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς, αντί να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός, όπως ορίζεται από το νόμο, συστάθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και, μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων με τρεις εταιρείες, αγόρασε 9.915 τόνους χαρτιού έναντι 10.494.973 ευρώ, συν ΦΠΑ 2.500.000 ευρώ. «Πρόκειται για την ακριβότερη τιμή της αγοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΚΒ με το Δημόσιο να ζημιώνεται κατά 5 εκατ. ευρώ, 2,5 εκατ. από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2,5 εκατ. από τον ΦΠΑ, που δεν θα καταβαλλόταν αν εισαγόταν απευθείας από τον ΟΕΔΒ, όπως συνηθίζεται.


Παράλληλα, οι Έλληνες εκδότες καταγγέλλουν ως «παράνομη και αντισυνταγματική» την απόφαση του υπουργείου να θέσει υπό την αιγίδα του δράση εκδοτικού οίκου, που αφορά σε πρόγραμμα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας σε μικρούς μαθητές. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας προώθησε σχετικές εγκυκλίους στα σχολεία, προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση να έχει εξασφαλισμένα έσοδα 500.000 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί εκδότες έχουν στείλει εξώδικα απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, σε μια περίοδο που εκδοτικός χώρος βάλλεται από την οικονομική δυσπραγία και την ύφεση.


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου εδώ.

http://www.epikaira.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης