Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Όταν για το μέλλον μας αποφασίζουν οι αλλόφυλοι…. Προτεραιότητα της Κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε…. οι λαθρομετανάστες

Ο στόχος της ολοκλήρωσης του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, η προώθηση των πολιτικών ένταξης των μεταναστών στις κοινωνίες υποδοχής και η ανάδειξη της ανάγκης ανταπόκρισης της Ευρώπης με μεγαλύτερη επάρκεια σε θέματα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταπόκρισης και συντονισμού στις περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ως οι προτεραιότητές του ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες για διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως αυτό που χρειάζεται είναι «περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη Ευρώπη» και ότι η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει περισσότερο συντονισμένα και να αναδείξει περισσότερο τις αρχές της.

Αναφερόμενος στην προτεραιότητα της ένταξης των μεταναστών, ο υπουργός είπε πως η μετανάστευση είναι αναγκαία από τη στιγμή που γηράσκει ο πληθυσμός και ότι για λόγους κοινωνικής συνοχής πρέπει να προωθηθούν πολιτικές ένταξης. Σε σχέση με το θέμα της πολιτικής προστασίας, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως μεταξύ άλλων πως η Κύπρος έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη διοργάνωση σεμιναρίου για ενίσχυση του εθελοντισμού, αφού πολλά σώματα στην Κύπρο που έχουν ευθύνη για πολιτική προστασία στηρίζονται σε εθελοντικές δυνάμεις κάτι που συνάδει και με το στόχο της δημιουργίας σώματος Ευρωπαίων εθελοντών για βοήθεια σε τρίτες χώρες.

Είπε, επίσης, πως η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ έχει κάνει πρόταση για διοργάνωση στην Κύπρο άσκησης εξομοίωσης, σε συνεργασία με την Ελλάδα και τη Μάλτα, για εκκένωση πληθυσμού από γειτονική χώρα σε περιπτώσεις κρίσεων. [zougla.gr]
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης