Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και ο συμψηφισμός με το Ελληνικό χρέος


Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αναγέννησης δόθηκε την Τρίτη 20.12.11 Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Τις νομικές διαστάσεις και το ιστορικό του θέματος ανέλυσαν οι καθηγητές κ. Κ. Μπέης και Γ. Κασιμάτης ενώ ο επίτιμος Πρέσβης κ. Μ. Μεγαλοκονόμος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Συγκεφαλαίωσε τις νομικές και πολιτικές διαστάσεις του θέματος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σ. Παπαθεμελής ο οποίος, αφού επεσήμανε την ολιγωρία του πολιτικού κόσμου στο θέμα, πρότεινε τη δημιουργία ομάδας «ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ»για την αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών που εκτός από οικονομικές είναι ηθικές και ιστορικές.
Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση. Αναλυτικότερα:
Ο κ. Κ. Μπέης έκανε μια ιστορική αναδρομή και κατακεραύνωσε το υπάρχον πολιτικό σύστημα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες και επισημαίνοντας τη συνενοχή του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ανέχθηκε την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού αποδεχόμενο τους εκβιασμούς και τις πιέσεις εκ μέρους της γερμανικής πλευράς».
Ο κ. Γ. Κασιμάτης πρότεινε να εγκαλέσουμε τα θεσμικά όργανα του κράτους ώστε να καταστεί πασίδηλη η ανεπάρκειά τους και να τα φέρουμε – έστω και τώρα -προ των ευθυνών τους. Μίλησε για μειοδοτική συμπεριφορά σε σχέση με την εκποίηση της εθνικής μας περιουσίας αλλά πάνω απ’ όλα επικεντρώθηκε στο «ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας έναντι της Γερμανίας»
Ο κ. Μ. Μεγαλοκονόμος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την διεθνοποίηση του προβλήματος και την καταγγελία της γερμανικής ασυνέπειας. Η πρόταση του Συμψηφισμού του χρέους θα βοηθούσε στο να παύσουν να μας θεωρούν ως «δεδομένους», αφού είναι φυσικός κανόνας ο «δεδομένος» να καταντά κάποτε «δεδουλευμένος» και τελικά «αναλώσιμος». Θα βοηθήσει επίσης στο να δημιουργήσει νέο κλίμα στο εξωτερικό γιατί θα υπενθυμίσει τα δεινά του πολέμου που προκλήθηκαν από τη Γερμανία αλλά και θα αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας η οποία έχει τρωθεί εξαιτίας της ατολμίας και των παλινωδιών των τελευταίων κυβερνήσεων. Η Γερμανία ασκεί απαράδεκτες πιέσεις ενώ είναι υπόλογη για τις μεγάλες ανεξόφλητες υποχρεώσεις.
Ο κ. Σ. Παπαθεμελής είπε ότι η μόνη λύση είναι η Επίσημη Σύνδεση του δικού μας χρέους με το πολεμικό της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ( να διακηρύξουμε δηλαδή ότι δεν πληρώνουμε αν δεν πληρωθούμε για τα χρέη της Γερμανίας). Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Πάρα ταύτα η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα της υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Διευκρίνισε, επίσης, ότι της κίνησης του Συμψηφισμού πρέπει να προηγηθεί ο ορισμός του νόμιμου χρέους.
Η Δημοκρατική Αναγέννηση αναλαμβάνει, και με το παραπάνω, όλες τις ευθύνες που της αναλογούν και θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία που θα θέτει το εθνικό συμφέρον υπεράνω των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης