Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Δηλώσεις αλβανού πρέσβη στην Αθήνα: Αλβανικό Προξενείο στην Κρήτη.

 


-γιατί η Ελλάδα να μην ιδρύσει προξενείο στην Αυλώνα;

«.. έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όχι απλώς συνομιλίες, αλλά και σε έγγραφα για την ίδρυση αυτού του Προξενείου στο νησί της Κρήτης». Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Πρέσβης τη Αλβανικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Ντασνόρ Ντερβισι (Dashnor Dervishi), όπως μεταφέρονται σε σχετική ανταπόκριση της «ΣΚΙΠ», (Κυριακή, 18-12-2011). Οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια ετήσιας συνάντησης του Πρέσβη με ανταποκριτές των αλβανικών ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και δημοσιογράφους Αλβανούς διαφόρων διεθνών εντύπων και σταθμών. Η συνάντηση διοργανώθηκε σε χώρο της Αλβανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
«Αναμένεται να ξεκινήσει ένα αλβανικό Προξενείο στην Κρήτη»,- διαβεβαίωσε και πάλι ο κ. Ντερβίσι.
Αναφέρθηκε ασφαλώς και στις σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας λέγοντας πως «… οι δύο χώρες έχουν πολύ καλές σχέσεις. Οι Αλβανοί μετανάστες έδωσαν πολύ καλό παράδειγμα στην Ελλάδα και αυτός είναι ένας απ΄τους λόγους που η Ελλάδα μας υποστήριξε για την απελευθέρωση των θεωρήσεων καθώς και την μη παρεμπόδιση των αλβανών πολιτών στα τελωνεία».

Έχει ενδιαφέρον η είδηση περί ιδρύσεως προξενείου στην Κρήτη, καθώς η Ελλάδα θα είχε την ευκαιρία στα πλαίσια της προξενικής αμοιβαιότητας να αξιώσει ίδρυση και λειτουργία προξενείου στην Αυλώνα. Η Αυλώνα είναι το δεύτερο σημαντικό λιμάνι της Αλβανίας, ενώ υπάρχει τέτοια δυναμική ανάπτυξης κα δημογραφικής εξέλιξης που θα ήθελε και δικαιολογούσε αυτή την παρουσία. Επιπλέον υπάρχει ιστορική παρουσία Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή που θα καθιστούσε, με τις ανάγκες γραφειοκρατικής εξυπηρέτησης, ως πολύ ανταποδοτικό το προξενείο αυτό.

http://www.deropoli.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.