Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρακτορικές Μ.Κ.Ο ξένων σκοτεινών συμφερόντων, διαβρώνουν τα έθνη. Αλήθεια στην Ελλάδα πόσες έχουμε;

Η δικαιοσύνη και αστυνομία της Αιγύπτου προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, σε έρευνες στα γραφεία στο Κάιρο δεκαεπτά αιγυπτιακών και ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, δύο από τις οποίες είναι αμερικανικές, στο πλαίσιο μίας έρευνας για «χρηματοδότηση από το εξωτερικό», σύμφωνα με δικαστικές πηγές και το πρακτορείο Mena.
«Η εισαγγελία ερεύνησε 17 μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές και ξένες, στο πλαίσιο μίας έρευνας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Mena, επικαλούμενο ανακοίνωση της εισαγγελίας. «Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία που δείχνουν ότι παραβιάστηκαν οι αιγυπτιακή νόμοι, ενώ δεν υπήρχαν και νόμιμες άδειες», πρόσθεσε.
Μία από τις αμερικανικές οργανώσεις όπου έγιναν έρευνες είναι το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI), δήλωσε η Χέμπα Μοράγεφ, εκπρόσωπος στην Αίγυπτο της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η άλλη είναι το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (IRI), σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
«Δυνάμεις ασφαλείας που δήλωσαν ότι είναι από την εισαγγελία κάνουν έφοδο στα γραφεία μας αυτή τη στιγμή. Παίρνουν όλα τα έγγραφα καθώς και τους φορητούς υπολογιστές», δήλωσε μία γυναίκα που εργάζεται στην NDI, η οποία έδωσε μόνο το όνομα Ράουντα.
Στόχος των ερευνών ήταν και το Αραβικό Κέντρο για την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, μία αιγυπτιακή οργάνωση, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Νάσερ Αμίν. «Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού εισήλθαν στα γραφεία της οργάνωσής μας συνοδευόμενες από μέλη της εισαγγελίας», επεσήμανε.
Η τέταρτη οργάνωση που ερευνήθηκε ήταν η Αιγυπτιακή Οργάνωση για τον Προϋπολογισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Πολιτικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι οργανώσεις, τα γραφεία των οποίων ερευνήθηκαν σήμερα, έχουν κρατήσει ουδέτερη στάση στις εκλογές στην Αίγυπτο και εστιάζουν κυρίως στο να παρέχουν βοήθεια σε μέλη νέων αιγυπτιακών κομμάτων.
«Το NDI εκπαιδεύει νέα κόμματα, ώστε να μάθουν πώς να συμμετέχουν στις εκλογές», δήλωσε ένα στέλεχος φιλελεύθερου κόμματος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Αυτό γινόταν εν γνώσει των αρχών και δεν ήταν μυστικό», πρόσθεσε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης