Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Süddeutsche Zeitung: «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε».


«Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε». Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal για την υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων. Όπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle (διαβάστε εδώ: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15617632,00.html), ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκαλύψει στοιχεία για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα αυτά κατοικεί σήμερα ο πρώην υπουργός…

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το όνομα του κυρίου Τσοχατζόπουλου δεν αναφέρεται ρητώς στη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου, το οποίο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για «μίζες» συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσαν σε «λήπτες αποφάσεων» Ελλάδα και την Πορτογαλία στην περίοδο 2000-2007.
Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, αναφερόμενη στην απόφαση – καταπέλτη του δικαστηρίου του Μονάχου που εκτός των άλλων επέβαλε πρόστιμο-μαμούθ στη Ferrostaal, ύψους 140 εκατ. ευρώ, «είναι πολύ σπάνια μία τόσο σαφής απόφαση, στην οποία ουσιαστικά κατονομάζεται ως αποδέκτης δωροδοκίας κορυφαίος ξένος πολιτικός, και μάλιστα από κράτος-μέλος της Ε.Ε.».
Διευκρινίζει ωστόσο πως δεν μπορούν να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό, αφενός γιατί καλύπτεται από την ασυλία για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αφετέρου γιατί στην Ελλάδα η παραγραφή αδικημάτων που συνδέονται με δωροδοκία γίνεται πιο γρήγορα για τους πολιτικούς απ΄ότι για τους απλούς πολίτες.


http://kafeneio-gr.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης