Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μούφα η κόντρα περί διαζυγίων για τα περάσει αθόρυβα η ελάφρυνση της ποινής για διακίνηση λαθρομεταναστών!

Πολλά έχουν γραφτεί για την κόντρα μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε, πως στην πραγματικότητα, ο καυγάς δεν έγινε μόνο για  το θέμα των διαζυγίων, και την αλλαγή του τρόπου έκδοσής τους, αλλά για κάτι πολύ πιο «λεπτό» που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του Υπουργού Υποδομών.
Σύμφωνα λοιπόν με το νομοσχέδιο που έφερε  για συζήτηση στο Υπουργικό συμβούλιο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης  Παπαϊωάννου, υπήρχε και μια τροπολογία, που μετέτρεπε το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάκη Βορίδη, αφού μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση θα έριχνε στα «μαλακά» τους εμπόρους των λαθρομεταναστών αλλά και θα γέμιζε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες.
Δεύτερος λόγος διαφωνίας του Υπουργού Υποδομών, ήταν και το γεγονός πως με την νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ,για την αποσυμφόρηση των φυλακών, και την αποφυλάκιση εκατοντάδων κρατουμένων, «ευνοημένοι» θα ήταν πάλι οι λαθρομετανάστες, αφού οι περισσότεροι που θα αποφυλακισθούν, θα είναι λαθρομετανάστες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωρίζοντας πως η «αποκάλυψη» από τον Μάκη Βορίδη, αυτών των νομοθετικών  πρωτοβουλιών του Υπουργού Δικαιοσύνης, που ευνοούν «στα μουλωχτά» τους λαθρομετανάστες  θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων, έκανε τις διαρροές με το «ανώδυνο» θέμα των διαζυγίων.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μάκης Βορίδης, μπόρεσε να σταματήσει -προς το παρόν τουλάχιστο- τα λαθρολάγνα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, και έδωσε στον Βενιζέλο να καταλάβει ότι η φωνή του θα ακούγεται δυνατά.
Ο Δεξιός

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης