Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Εκστρατεία για την αλβανική γλώσσα στους μετανάστες»


Το εθνικιστικό αλβανικό κίνημα «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο» (ΑΚ) εγκαινίασε σήμερα την εκστρατεία του  που είχε προγραμματίσει προ πολλού και η οποία έγινε, τελικά, πραγματικότητα.
Η ‘Συμμαχία’ στη διάρκεια της εκστρατείας θα χτυπήσει την πόρτα κάθε Αλβανού που ζει ως μετανάστης και που  έχει αποκτήσει παιδιά και τα ανατρέφει μακριά από την μητρική γη.


Η ‘ΑΚ’ έχει ως σύνθημα στην εκστρατεία «Fol vetëm shqip»/ «Μίλα μόνο αλβανικά», και εθελοντικά θα βοηθήσει όλα τα παιδιά που γεννιούνται  από Αλβανούς μετανάστες και πιστεύουν ότι  η μητρική τους γλώσσα δεν τους βοηθάει σε τίποτε.
Η εκστρατεία της «ΑΚ» διοργανώνει μια καμπάνια που τίθεται κατά της αφομοίωσης των Αλβανών και της εξαφάνισης της γλώσσας τους, σε όποια περιοχή της Ευρώπης  και αν ζουν ή ακόμη και σε μια άλλη ήπειρο.
Η ‘Συμμαχία’ με τη συνεργασία του εκδοτικού οίκου ALBAS θα μοιράσει χιλιάδες αλφαβητάρια στην Ελλάδα, την Ιταλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Βέλγιο , Πρέσεβο και στους Αλβανούς της Μιτρόβιτσας.
Το προεδρείο της ‘Συμμαχίας’ απαιτεί από όλες τις αλβανίδες μητέρες που ζουν στη μετανάστευση, να διδάσκουν στα παιδιά τους  την αλβανική , ως τη μόνη τους  μητρική γλώσσα.
Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπρόσωποι της «Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο» που βρίσκονται στο Πρέσεβο, Ρώμη, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Μίτσιγκαν κ.α.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης