Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Η Κύπρος επικεφαλής του ευρωστρατού,η Τουρκία αντιδρά…

Αντιδρά η Τουρκία για την ανάληψη από την  κυπριακή ηγεσία της στρατιωτικής δύναμης της  ΕΕ στις αρχές του 2012.Η ανάληψη της ηγεσίας του Ευρωστρατού από τη Κυπριακή Δημοκρατία θα γίνει με την έναρξη της Δανικής Προεδρίας στην ΕΕ. Η Δανία, επειδή δεν συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας ( ESDP) δεν επιθυμεί να τεθεί επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης της ΕΕ.

Ετσι η ΕΕ ζήτησε από την Κύπρο να αναλάβουν την Διοίκηση του Ευρωστρατού 6 μήνες πριν αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ.
Η εφημερίδα Aksam σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια νέα κρίση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ στις αρχές του 2012 .  Κατά την εφημερίδα η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την ισχυρή αντίδραση της Τουρκίας η οποία συμμετέχει στην δύναμη της ΕΕ στο Κόσοβο και στην Βοσνία.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ‘Αγκυρα αρνείται να αποδεχτεί την ανάληψη της ηγεσίας της δύναμης της ΕΕ «από τους Ε/κ»  και απειλεί να αποσύρει τους στρατιώτες της από την Βοσνία και την αστυνομική της δύναμη από το Κόσοβο.
Ας το κάνει, ποιός την κρατά…
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.