Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΕΞ ΙΧΘΥΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

16769_105872672757863_100000053923855_165769_8176130_n.jpg
Ο Άγιος Νεομάρτυρας Νικόλαος γεννήθηκε στο χωριό Ψάρι Κορινθίας.Σε ηλικία 12 ετών έχασε τους γονείς του τον Ιωάννη και την Καλή.

Μετά από αυτό έφυγε από το χωριό του και πήγε στην Σηλυβρία της Ανατ.Θράκης,(την πατρίδα του Αγίου Νεκταρίου).

Έζησε εκεί με φόβο Θεού ,ενυμφευθη και απέκτησε παιδιά τα οποια και ανετρεφε χριστιανοπρεπως.Εργαζόταν το επάγγελμα του πλανόδιου παντοπωλου και η ζωη του κυλούσε ήρεμα και χριστιανικά.

Εφθονηθη όμως απο Αγαρηνούς συναδέλφους του επειδή πουλούσε περισσότερα απο αυτούς προϊόντα και κατηγορήθηκε στις αρχές πως τάχα εξύβρισε τον Μωάμεθ.

Τον οδήγησαν στην Κωνσταντινουπολη ενώπιον του κριτή όπου δεν δίστασε να ομολογήσει Χριστόν.Αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλα και τις προτάσεις να απαρνηθεί την πίστη του.Οδηγήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια .Τον οδηγησαν στον ιππόδρομο και άρχισαν να του καίνε τις σάρκες και να τον ραβδίζουν.

Ο Αγιος δεν δείλιασε καθόλου,συνεχώς έκαμε προσευχή ώσπου παράδωσε το πνεύμα εις χειρας Θεου στις 14 Φεβρουαρίου 1554.Το Τίμιο Σώμα του εκαει από τις φλόγες και μόνο η καρα του διεσώθη,ενας Χριστιανός την αγόρασε έναντι 20 χρυσών νομισμάτων και την πήγε στην Ιερα Μονη του Μεγάλου Μετεώρου όπου μέχρι σήμερα ευρίσκεται.

Ας έχουμε την ευλογία και την βοήθειά του!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.