Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΟΥ Κορωπίου «έψαχνε» τον «άφαντο» Παναγιώτη Δημητρά, τον άνθρωπο με τη θυρίδα.

http://www.elora.gr/portal/images/stories/2011_12/dhmhtras1.jpg


Ποιος είναι αυτός ο οποίος έσυρε στα δικαστήρια τους επίλεκτούς μας της ΜΥΑ, μαζί με μια Αλβανίδα και έναν Σκοπιανό, κάτοικο Αυστραλίας;

Ο γνωστός για τις απόψεις του Παναγιώτης Δημητράς, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι.
Για να δούμε όμως μερικά στοιχεία για την παραπάνω οργάνωση και τον άνθρωπο ο οποίος έτυχε ακατανόητης «στοργής»  από το Ναυτοδικείο Πειραιά (όπου «έσυρε» τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού).


Ο κήρυκας του εθνομηδενισμού, αποκαλύπτεται


Ο άνθρωπος που επιδίδεται συστηματικά σε κοινωνική μηχανική, προσπαθώντας να θρυμματίσει τον εθνικό κορμό, ο άνθρωπος που «παίζει μπάλα» με το σύστημα, μηνύοντας συνεχώς όσους δεν εκφέρουν απόψεις συμβατές με τα εθνομηδενιστικά του ιδεολογήματα, ο άνθρωπος που προσπαθεί να διασύρει τη χώρα μας στα διεθνή forums, ελέγχεται για φορολογικές παραβάσεις.



 Ο λόγος για τον Παναγιώτη Δημητρά του ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι), τον απολογητή των Σκοπιανών και της αποσχιστικής οργάνωσης Ουράνιο Τόξο, ο οποίος, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης προς τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, το οποίο τιτλοφορείται «Περί του ΕΠΣΕ εκπροσωπούμενου από τον κ. Παναγιώτη Δημητρά», βρίσκεται στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών της χώρας μας.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2009, γίνεται αναφορά περί της ασάφειας που επικρατεί όσον αφορά στη νομική υπόσταση του ΕΠΣΕ, με παράθεση ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή το 2008, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Όταν κλήθηκε το Δημόσιο να απαντήσει στην ερώτηση, η ΔΟΥ Κορωπίου με έγγραφό της προς τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων-Διεύθυνση Ελέγχων, τονίζει ότι «όπως προκύπτει από το αρχείο της υπηρεσίας μας, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το παραπάνω παρατηρητήριο.


Με βάσει την σχετική ιστοσελίδα που μας διαβιβάσατε, έχουμε αποστείλει την υπ’ αριθμόν 5725/17-03-08 Πρόσκληση του άρθρου 66 ν.2238/94 (στην θυρίδα που αναγράφεται στην ιστοσελίδα), χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε απάντηση. Για τυχόν στοιχεία που θα συλλέξουμε, θα σας ενημερώσουμε αμέσως…».


Φαντάσματα…


Το ΥΠΕΞ φέρεται να έχει ενημερώσει τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, μετά από σχετική ερώτησή του (Αρ. Πρωτ. 5163/28-01-08) «ότι δεν υπάρχει ΜΚΟ με την επωνυμία «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», αλλά «Εταιρεία  Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ), η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο των ΜΚΟ με αύξοντα αριθμό 304 και έχει ως διαχειριστή τον κ. Δημητρά, ο οποίος την έχει δηλώσει ως διαχειρίστρια της ΜΚΟ ΕΠΣΕ και ότι ανατέθηκε, δυνάμει της σύμβασης χρηματοδότησης ΑΝΑΠ 10-2004, η εκτέλεση προγράμματος δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας αλλοδαπών γυναικών». Αυτά λέει σε ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.


Για το «έργο» αυτό, το ΕΠΣΕ εισέπραξε 30.000 ευρώ.


Και εδώ αρχίζουν τα ωραία: στο έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης προς τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, υπογραμμίζονται τα εξής: ο Παναγιώτης Δημητράς, ανταποκρίθηκε αρχικά στην κλήση για έλεγχο και προσκόμμισε τρία έγγραφα, που «βεβαίωναν» ότι το ΕΠΣΕ είναι μια ένωση προσώπων, η οποία αποτελεί την Ελληνική Εθνική Επιτροπή (μέλος) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Προσέξτε τώρα: «από τα στοιχεία που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, προκύπτει ότι το ΕΠΣΕ μέσω της εταιρείας Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ) (διαχειριστής Παναγιώτης Δημητράς) έλαβε ως χρηματοδότηση το ποσό των 30.000 ευρώ έναντι υλοποίησης του προγράμματος αυτού.


Επειδή βάσει των διατάξεων του ν.2859/00 (ΦΠΑ) ως νομικό πρόσωπο είστε υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών και δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος. Παρακαλούμε να προσέλθετε άμεσα στην ΔΟΥ Κορωπίου προκειμένου να λάβετε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), γνωστοποιώντας μας παράλληλα και την πλήρη διεύθυνση αυτού…»


Ακολούθησε αλληλογραφία με τον Παναγιώτη Δημητρά, η οποία οδήγησε σε νέα παραίνεση της ΔΟΥ Κορωπίου προς αυτόν, με έγγραφό της υπ. αριθμόν 20956 και ημερομηνία 16.09.2009 (το έγγραφο κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών):


«Σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να προσέλθετε στην υπηρεσία μας προκειμένου να προβείτε σε έναρρξη εργασιών και να λάβετε ΑΦΜ για το ανωτέρω Νομικό Πρόσωπο προσκομίζοντας τα σχετικά περί της νομικής υπόστασης αυτού έγγραφα. Επί πλέον σας αναφέρουμε ότι, σε μη ανταπόκρισή σας επί των ανωτέρω θα βρεθούμε στν δυσάρεστη θέση της επιβολής των προβλεπόμενων από τον μόνο κυρώσεων».


Προσέξτε τώρα: την 16η Οκτωβρίου 2008, η Πταισματοδίκης Αθηνών του 4ου Προανακριτικού Τμήματος, με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου έγγραφο 565/16.10.2008, προς τη ΔΟΥ Κορωπίου, ζητούσε από τον προϊστάμενο τα κάτωθι: «παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν πιθανές υπάρχουσες ποινικές φορολογικές παραβάσεις της ΜΚΟ με την επωνυμία Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με διεύθυνση ΤΘ 60820, 15304 Γλυκά Νερά…


Επιδοτείται από τα προγράμματα Κοινοτικών Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και δεν φορολογείται. Παρακαλούμε να διενεργήσετε τον σχετικό φορολογικό έλεγχο. Η ανωτέρω οργάνωση έχει υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Δημητρά, κάτοικο Αγίας Παρασκευής, οδός Αγίας Λαύρας αρ. 11. Παρακαλούμε λόγω του κατεπείγοντος για την άμεση απάντησή σας».


Η ΔΟΥ Κορωπίου ζήτησε όμως και άλλα στοιχεία από το ΥΠΕΞ, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων/Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με τα αριθμόν πρωτοκόλλου 25466/12.11.2008 και 25464/12.11.2008, απαιτώντας να ενημερωθεί το συντομότερο δυνατόν για το ύψος των χορηγιών που δόθηκαν από τα προαναφερόμενα υπουργεία στο ΕΠΣΕ (Πρόεδρος Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μέλη Kevin Boele, Ορέστης Γεωργιάδης, Παναγιώτης Δημητράς, Dimitra Petrova), χωριστά για κάθε έτος, από την ίδρυσή του το 1992, μέχρι σήμερα. Ουδεμία απάντηση έλαβε…


Και η ουσία, από έγγραφο-απάντηση της ΔΟΥ Κορωπίου στο Πταισματοδικείο, με αριθμό 23231 και ημερομηνία 30.10.2008: «Κυρώσεις θα επιβληθούν στον κ. Δημητρά λόγω μη προσέλευσης και άρνησης παροχής στοιχείων περί του ΕΠΣΕ, σύμφωνα με το άρθρο 5.παρ. 6, του ν. 2523/97, Κώδικας φορολογικών κυρώσεων».


Που να επιδόσουν όμως ΔΟΥ και άλλες υπηρεσίες εξώδικα και πρόστιμα στον κ. Δημητρά, όταν έχουν να κάνουν με… μια θυρίδα; Στην Ευρώπη, θυρίδες χρησιμοποιεί ως έδρες, πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, η οποία δε φημίζεται για τις σύννομες δραστηριότητές της… Φυσικά, στα δικαστήρια που στήνει μηνύοντας συνεχώς διαφόρους, ο κ. Δημητράς πάντα εμφανίζεται.


Νίκος Χιδίρογλου


www.elora.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης