Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή Ηλία Σταμπολιάδη προς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.


Από: Ηλία Σταμπολιάδη
 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς

Ευάγγελο Βενιζέλο,

Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών



Κύριε Βενιζέλο

Επικοινωνώ μαζί σας εις απάντηση δύο δηλώσεων σας που μετέδωσαν τα κανάλια της τηλεόρασης. Στην πρώτη περίπτωση, με ύφος εισαγγελέως  καταγγείλατε προς τον Ελληνικό λαό την ανυπαρξία φορολογικού συστήματος, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του τόπου. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι το, ποίον αλήθεια καταγγέλλετε; Δυστυχώς για τον τόπο, η παράταξη σας τον κυβερνά για μία τριακονταετία, συμπεριλαμβανομένης της εξίσου αμαρτωλής συμμετοχής της ΝΔ. Μάλιστα δε, εσείς προσωπικά έχετε διατελέσει όχι μόνο υπουργός αλλά διεκδικήσατε και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ως   σημαίνον αλλά συγχρόνως υπεύθυνο στέλεχος του  κατά επίφαση σοσιαλιστικού σας κινήματος. Αντί λοιπόν να καταγγέλλετε την ανυπαρξία ικανού φορολογικού συστήματος θα έπρεπε να ζητήσετε ταπεινά συγνώμη από τον Ελληνικό λαό, που ο συνάδελφος σας κύριος Πάγκαλος τον αποκαλεί μαλάκα, κρυμμένος στην διφορούμενη απόδοση του όρου από τα Γαλλικά.

Στη δεύτερη περίπτωση  που αποτελεί και τον κύριο λόγο της παρέμβασης μου, σας άκουσα όταν με ύφος  προκλητικό, υπεροπτικό και ως συνήθως απειλητικό, προκαλέσατε τον οιονδήποτε έχει καλύτερη πρόταση για τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων να την καταθέσει. Προφανώς εννοούσατε τον κύριο Σαμαρά, ως αρχηγό της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης,   που προσπαθεί να κερδίσει πόντους για τις επόμενες εκλογές. Επειδή όμως, για λόγους δική σας πλέον σκοπιμότητας η πρόκληση σας απευθυνόταν  στον οιονδήποτε, παίρνω το θάρρος , ως Έλλην πολίτης έχων έννομο συμφέρον για την τύχη της πατρίδας μας και ως ταπεινός Δαυίδ  έναντι της πρόκλησης του Γολιάθ, να καταθέσω τη δική μου πρόταση που δεν είναι άλλη από την ευνόητη επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα ώστε όχι μόνο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα αλλά να ξαναποκτήσει την εθνική της κυριαρχία. Η πρόταση αυτή δεν είναι μόνο δική μου, αλλά είναι και πρόταση πολλών άλλων Ελλήνων στηριζόμενη σε ιστορικά, πολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά κριτήρια που πλεονάζει να τα αναφέρω. Εσείς όχι μόνο δεν συζητάτε την πρόταση σαν την άλλη εκδοχή, αφού έγινε το λάθος ή κατά άλλους η συνωμοσία εισόδου μας στο ευρώ, αλλά τη δυσφημίζεται, έχοντας επιστρατεύσει όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος μέσα και έξω από τα μεγαλοκάναλα.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός  ψευδόμενος, ότι τάχα η χώρα δεν επιτηρείται από την τρόϊκα, είπε και την αλήθεια ότι η χώρα επιτηρείτε από την ιστορία. Απλά να υπενθυμίσω ότι η ιστορία αυτή μετράται με χιλιετίες και δεν θα μπορέσουν να την ανατρέψουν τα βραχυπρόθεσμα οφέλη μιας δανειοδοτούμενης πολιτικής, που παραδίδει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα συμφέροντα. Ο λαός αυτός έχει μεν εκμαυλιστεί από την λαϊκίστικη πολιτική των κυβερνήσεων της τριακονταετίας αλλά η ιστορία θα τον αφυπνίσει και τότε θα σας κρίνει όλους εσάς που τον οδηγείτε στον εθνομηδενισμό, μετατρέποντας τον σε καταναλωτικό όν  του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος.



Ηλίας Σταμπολιάδης,

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Σχόλιο Σσστ: Ευχαριστώ τομ φἰλο Ν.Π. για την απόστολή του θέματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης