Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αν σε βρίζουν οι εχθροί, αυτό είναι παράσημο

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος

Δημοσίευση της εφημερίδας Χουριέτ αναφέρεται στο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, μεταφράστηκε από τα TourkikaNea.grαπ’οπου και αναδημοσιεύεται.


 Από το ¨πραξικόπημα¨ εμφανίστηκε ο χαντάκιας


Ο Ελληνικός τύπος που διερευνά το παρασκήνιο των φιλοχουντικών ομιλιών που έγιναν στην σχολή Ευελπίδων, ισχυρίζεται πως γύρω από τον απομακρυνθέντα Διοικητή Στρατού Ξηράς στρατηγό Φράγκο είχε σχηματιστεί ένα παρακράτος.


Ο Φράγκος που έβαλε να σκαφτεί ένα χαντάκι μήκους 120 χιλιομέτρων στον Έβρο στα σύνορα με την Τουρκία, απομακρύνθηκε των καθηκόντων του στις αρχές του μήνα.


Όταν ο Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός είχε πει στον υπουργό Άμυνας : «Αμάν! Πάνο το μυαλό σου να είναι στο Στρατό».


Το γεγονός πως στην σχολή Ευελπίδων κατά την 38η επέτειο των αιματηρών γεγονότων του Πολυτεχνείου –γεγονός που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την χούντα των Συνταγματαρχών (1967-1974)- έγιναν φιλοχουντικές ομιλίες και είπαν φιλοχουντικά τραγούδια προκάλεσε αγωνία στην Αθήνα και προκάλεσε συζητήσεις του τύπου «Τι γίνεται στον στρατό».



Ξήλωσαν τα δόντια του συστήματος Φράγκου


Η εφημερίδα με το μεγαλύτερο τιράζ στη χώρα Τα Νέα αποκάλυψε το παρασκήνιο υπό το οποίο στην παραμονή της παραίτησης της κυβέρνησης Παπανδρέου στις 2 Νοεμβρίου, ο τέως υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έβγαλε στην σύνταξη 16 στρατηγούς, μεταξύ των οποίων τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τους αρχηγούς των Όπλων.


Με βάση την εφημερίδα στόχος της επιχείρησης ήταν η απομάκρυνση του Κομοτηναίου γνώστη τουρκικών Διοικητή του Στρατού Ξηράς Φραγκούλη Φράγκου –που θεωρείται και ο αρχιτέκτονας του συνεχιζόμενου τεράστιου χαντακιού στον Έβρο- καθώς και των συντρόφων του.


Στην είδηση των Νέων αναφέρεται πως οι προ του 1974 απόφοιτοι της σχολής Ευελπίδων ακραίοι εθνικιστές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Φράγκο και καταγράφοντας πως είχαν σχηματίσει ένα ¨παρακράτος¨ στον Στρατό Ξηράς, γράφει πως «Είχε ιδρυθεί στον Στρατό ένα σύστημα Φράγκου. Η κυβέρνηση ξεδόντιασε αυτό σύστημα».


Αρθρογράφος Γιώργκο Κιρμπάκι


Πηγή: TourkikaNea.gr


Εφ. Χουριέτ 29-11-2011


Παρακάτω, παραθέτουμε και το σχόλιο από την δημοσίευση στα TourkikaNea.gr


Σχόλιο : Όσον αφορά την κριτική που ασκεί ο δημοσιογράφος της Χουριέτ στον Φράγκο, αρκεί να πούμε πως αυτό και μόνο δείχνει το πόσο φιλόπατρις και αποτελεσματικός αξιωματικός ήταν. Διότι όταν σου επιτίθενται οι εχθροί αυτό είναι παράσημο. Ξέρετε, αυτοί που υμνούνε τον Παπανδρέου… Ο άνθρωπος έκανε πράματα στην Θράκη που δεν είχαν ματαγίνει. Σε διάφορους τομείς, άλλα ανακοινώσιμα και άλλα όχι. Να είσαι καλά αρχηγέ !


Επί της ουσίας τώρα για τα περί πραξικοπήματος και παρακράτους που γράφουν οι φυλλάδες της βαρονίας μόνο καθυστερημένοι εγκέφαλοι μπορούνε να τα πιστέψουν. Άλλωστε μέρα νύχτα αυτό απασχολεί τον κόσμο. Μη τυχόν κάνει πραξικόπημα ο στρατός….Πραγματικά για πόσο ανόητους μας έχουν ;


Τώρα τους μάρανε η δημοκρατία. Όταν ο εκλεκτός τους παραιτούνταν ¨ρητά και αμετάκλητα¨ από την εθνική κυριαρχία τότε δεν τους πείραζε. Όταν ο κάθε Ευρωπέος έρχεται και μιλά με προπέτεια στους αιρετούς του ελληνικού λαού και αυτοί παίρνουν τις ροχάλες για βροχή, τότε δεν ενοχλούνται για το κατάντημα της δημοκρατίας.

http://www.fox2magazine.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης