Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

...Ετοιμαστείτε για ταραχές, αν το ευρώ καταρρεύσει...

Οδηγίες προς τις βρετανικές πρεσβείες των χωρών - μελών της ευρωζώνης να καταρτίσουν σχέδια δράσης στην περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, έχει δώσει το Foreign Office σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Να ετοιμάζουν σχέδια για το πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Βρετανούς που ζουν σε κράτη - μέλη του ευρώ σε περίπτωση κατάρρευσης του κοινού νομίσματος ειδοποιήθηκαν βρετανικές πρεσβείες σε χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με την Daily Telegragh. O Τζέϊμς Κέρκαπ, συντάκτης...
του δημοσιεύματος υποστηρίζει ότι η κατάσταση της Ιταλίας και της Ισπανίας έχει επιτείνει τους φόβους καθώς η μεν ιταλική κυβέρνηση πασχίζει να δανειστεί η δε ισπανική δείχνει να αναζητεί διεθνές σωσίβιο, αφού "η κάποτε σχεδόν εξωπραγματική πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης, μοιάζει τώρα ολοένα και πιο αληθοφανής".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι βρετανοί διπλωμάτες έχουν ειδοποιηθεί να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες βρετανούς υπηκόους για τις συνέπειες μιας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα τους στερούσε την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή ακόμη και τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών.


Επικαλείται επίσης ως ενδεικτικό του μεγέθους της ανησυχίας που έχει καταλάβει τη βρετανική κυβέρνηση το γεγονός ότι υψηλόβαθμος υπουργός της αναφέρει ότι η Βρετανία κάνει πλέον τον προγραμματισμό της στη βάση ότι "η κατάρρευση του ευρώ είναι πλέον θέμα χρόνου".

Πρόσφατες οδηγίες, προσθέτει η εφημερίδα, από το υπουργείο Εξωτερικών προς πρεσβείες και προξενεία, ζητούν την υποβολή Σχεδίων Διαχείρισης Κρίσης για ακραία σενάρια συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αναταραχής και των βίαιων επεισοδίων.

«Είναι προς το συμφέρον μας που εξακολουθούν (σσ: οι Ευρωπαίοι) να παίζουν διότι αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε» δηλώνει, ανωνύμως, υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης στην συντηρητική Telegraph.

"Η Ελλλάδα έχει δοκιμάσει αρκετά ξεσπάσματα κοινωνικής αναταραχής καθώς η κυβέρνησή της παλεύει με το τεράστιο χρέος. Οι βρετανοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι η πιθανότητα παρόμοιων σκηνών μπορεί να αποκλειστεί και σε άλλα κράτη, εάν το ευρώ καταρρεύσει", καταλήγει το δημοσίευμα, το οποίο κάθε άλλο παρά "κινδυνολογικό" μπορεί να χαρακτηριστεί.. όσο και αν αυτό επιθυμούν να διαδίδουν οι λακέδες της εξουσίας.

hellasontheweb.org

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.