Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων ελληνικών γιαουρτιών;

Τεράστια αύξηση σημειώνουν οι πωλήσεις ελληνικών γιαουρτιών στις ΗΠΑ, καθώς από...
60 εκατ. δολάρια το 2005, εκτινάχθηκαν σε 1,5 δισ δολάρια, σήμερα, παρά την κρίση που διανύει η αμερικανική οικονομία. Η επιτυχία αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του τύπου. Σε ένα χρακτηριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Atlantic τονίζεται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2.500% τα τελευταία χρόνια και παρόλο που τα ελληνικά προϊόντα τείνουν να έχουν τη διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 70% της αγοράς ελέγχεται από τη γνωστή...
- στην Ελλάδα - εταιρία ΦΑΓΕ αλλά και τη Chobani, η οποία στα προιόντα της αναφέρει ότι παράγει ελληνικό γιαούρτι, όμως ανήκει σε απόγονο γνωστής τουρκικής οικογένειας που για χρόνια ασχολούνται με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην Τουρκία. Μάλιστα η Chobani είναι ο leader της αγοράς.

Ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει ότι η άνοδος του ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει μια μεγαλύτερη αλλαγή στην αμερικανική γαστρονομική συνείδηση: την επιθυμία για τρόφιμα που θεωρούνται πιο καθαρά, πιο απλά και πιο φυσικά.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.