Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μνημόνιο ή τάνκς;


Του Δρ. Ιωάννη Παρίση

Τον τελευταίο καιρό περιφέρεται μια ασαφής συζήτηση περί ενδεχόμενης επέμβασης των ΕΔ στην Ελλάδα. Αρχικά ένα δημοσίευμα για πληροφορίες προερχόμενες από τη CIA, ένα άλλο για «πληροφορίες που έφτασαν στο γραφείο του (πρώην) ΥΠΕΘΑ», τελευταία η συνέντευξη Πάγκαλου στην ισπανική El Mundo. 
Η πραγματικότητα είναι ότι από τη δεκαετία του 1970 κανείς στρατιωτικός δεν σκέφτηκε ποτέ μια επέμβαση των ΕΔ. Κάθε σχετική συζήτηση προερχόταν από πρόσωπα και χώρους εκτός των ΕΔ, είτε από άγνοια είτε για λόγους σκοπιμότητας. Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών κάποιοι πολιτικοί χώροι επιζήτησαν τη δημιουργία πνεύματος δημοσιοϋπαλληλίας στο σώμα των αξιωματικών, με πρόφαση τον, προφανώς κατασκευασμένο, φόβο ενός πραξικοπήματος. Έτσι, στο όνομα μιας φανταστικής χούντας, θεωρήθηκε ύποπτη κάθε έκφραση πίστης σε ιδανικά, κάθε πατριωτική συμπεριφορά. Ο πραγματικός στόχος ήταν ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των ΕΔ.
Επιτέλους, αυτή η φαιδρότητα θα πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η επτάχρονη περίοδος της δικτατορίας ως επιχείρημα για τις συνεχείς επιθέσεις κατά των ΕΔ της χώρας, τόσο από πολιτικούς χώρους όσο και από τα ΜΜΕ.
Οι ΕΔ αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας αλλά, ταυτόχρονα, και το ουσιαστικό και ακαταμάχητο επιχείρημα της εθνικής της πολιτικής. Παρ’ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως σε κάθε χώρο, παρά την ύπαρξη και αρνητικών πλευρών, δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα δυσλειτουργίας και διαφθοράς στη χώρα, οι ΕΔ αποτελούν λάμπουσα εξαίρεση.
Θα πρέπει κατά συνέπεια να προστατευτούν με κάθε τρόπο και να αφεθούν να επιτελέσουν το δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν, μακριά από κάθε συζήτηση ή αναφορά σε έκτροπες καταστάσεις. Αν κάποιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας ή φόβου στον ελληνικό λαό διοχετεύοντας εμμέσως το μήνυμα «μνημόνιο ή τανκς», κάνουν μεγάλο λάθος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος που τις έχει ανάγκη και καλά θα κάνουν κάποιοι να πάψουν να παίζουν παιχνίδια στο όνομά τους.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης