Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Άγιος νεομάρτυς Ιωάννης(Ντεμίντωβ)+30 Ιουνίου 1944


Ο Άγιος μάρτυρας Ιωάννης γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1907 στην περιοχή Μπογκορόντσκυ της Μόσχας και ήταν γιός ενός πλούσιου αγρότη του  Ivan Demidov Pankratievich.
Το 1929 ο Ιωάννης κατατάχθηκε στον στρατό και υπηρέτησε σ'ένα σύνταγμα πυροβολικού στην περιοχή Ταμπώβ.Εκεί δεν κρυβει το γεγονός ότι είναι πιστός.Το γεγονός ότι φοράει σταυρό του προκαλεί πολλά προβλήματα.Γράφει σ'ένα γράμμα προς τον πατέρα του «Μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο και προσπαθούν να με δελεάσουν να βγάλω τον σταυρό μου.Εγώ όμως δεν πρόκειται ν'αρνηθώ την ορθόδοξη πίστη μου».

Συνελήφθη για μερικούς μήνες το 1933 και το 1935.Το 1937 τον βρίσκουμε να εργάζεται σ'έναν μύλο στην Ντρζνα.Οι κομμουνιστές τον συλλαμβάνουν επειδή καλούσε κρυφά κάποιους ιερείς για να λειτουργούν σε διάφορα σπίτια και κατέληξε στην φυλακή Νογκίνσκ.
Στις 11 Οκτωβρίου 1937 καταδικάστηκε σε 10 χρόνια εγκλεισμού σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.Σε νέα δίκη τον Απρίλιο του 1942 υπερασπίστηκε με σθένος την πίστη του στον Θεό.

Πέθανε στις 30 Ιουνίου/13 Ιουλίου 1944.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.