Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ήπειρος Αρχέγονος Ελλάς. Μέρος 1ο : Απέραντη Ελληνική Χώρα.

 


ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 10/07/2012
Γράφει Ευάγγελος ο Σάμιος

     Σχόλιο ΠΑΖΛ:
          
Η νέα σειρά αναρτήσεων αναφέρεται στην αρχέγονο Ελλάδα, την απέραντη χώρα, τη Ήπειρο.
Η Ήπειρος είναι το βορειοδυτικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος .  Έχει έκταση 9450 χμ. τετραγωνικά και ιστορία πανάρχαιη που ξεκινά από την παλαιολιθική εποχή.
        Με τον όρο βο­ρει­ο­η­πει­ρω­τι­κό ζή­τη­μα εν­νο­ού­με το εθνι­κὸ πρό­βλη­μα που δη­μι­ουρ­γή­θη­κε με­τά το τέ­λος των βαλ­κα­νι­κών πο­λέ­μων 1912-13 και συγ­κε­κρι­μέ­να με τη δι­ά­σκε­ψη του Λον­δί­νου (Σε­πτέμ­βρι­ος 1913) και το πρω­τό­κολ­λο της Φλω­ρεν­τί­ας (Δε­κέμ­βρι­ος 1913) επί τη βά­σει των οποίων απο­σπά­στη­κε το βό­ρει­ο τμήμα της Η­πεί­ρου από τον ελ­λη­νι­κό κορ­μό και προ­σαρ­τή­θη­κε  στο νε­ο­σύ­στα­το αλ­βα­νι­κό κρά­τος . Αναλυτικά θα αναφερθούμε στο 2ο μέρος.
Οι Τσάμηδες αποτελούν τους απογόνους εξισλαμισθντων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ηπερου. Το 1923 η τότε Κυβέρνηση του Στρατηγού Θεοδώρου Πάγκαλου δεν τους έστειλε στην Αλβανία, με την ελπίδα ότι η χειρονομία αυτή θα μετρούσε θετικά στις σχέσεις μας με το νεοσύστατο αλβανικό κράτος. Το 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερμην 1.930 Τσμηδες επί συνολικού πληθυσμού 19.000.   Πολλοί καταδικάσθηκαν στην ποινή του θανάτου, αλλά ευρίσκοντο ήδη ασφαλείς στην Αλβανα, ενώ η αγροτική περιούσια τους δεσμεύτικε. Αναλυτικά θα αναφερθούμε στο 3ο μέρος.
 Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκετε στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» – όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος.
Η ελληνική διπλωματία οφείλει να προετοιμασθεί για αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των Τσάμηδων και της «Φυσικής Αλβανίας» σε διεθνή βήματα. Επίσης πρέπει να δηλώσουμε με κάθε τρόπο ότι σεβόμαστε κάθε εργατικό και τίμιο Αλβανό που δουλεύει στη χώρα μας, αλλά δεν πρόκειται να αποδε-χθούμε την ανάδειξη αυτών των προσωρινών κατοίκων της χώρας μας σε αναγνωρισμένη μειονότητα. Το μόνο υπαρκτό μειονοτικό ζήτημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι ο Ελληνισμός της Αλβανίας.
Ακολουθούν χάρτες της εννιαίας Ηπείρου και ιστορικά βίντεο  
         
       Το πάζλ μας αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες:
    
         1. Γεωγραφία και πληθυσμός
         2. Η ιστορία της Ηπείρου
         3. Το Βορειοηπειρώτικο Ζήτημα
         4. 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους Τσάμηδες
         5. Οκτώ ελληνικούς νομούς περιλαμβάνει ο χάρτης της Αλβανίας
         6. Η Μεγάλη Αλβανία θα μας χορέψει ¨Τσάμικο"¨
         7. Χάρτης εννιαίας  Ηπείρου
         8. Ήπειρος αρχέγονος Ελλάς (βίντεο)
         9.  Ήπειρος (ψηφιακό αρχείο ΕΡΤ - βίντεο)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης