Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα εγείρουν οι πράκτορες της Άγκυρας!

      Άλλη μια εθνική ήττα προδιαγράφεται, καθώς τα όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στη μακρινή Ρόδο, ανάλογες δε προσπάθειες εκτουρκισμού παρατηρούνται και στην Κω - ενώ την ίδια ώρα το επίσημο ελληνικό κράτος (και πάλι) πολύ απλά δεν υπάρχει…
     Πριν από μερικές εβδομάδες, σας είχαμε ενημερώσει για την προσπάθεια των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη να δημιουργήσουν «γέφυρα» στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, αποκτώντας επαφή με ομάδες μουσουλμάνων που ζουν στη Ρόδο και επιχειρώντας να εξαπλώσουν και εκεί τα διχαστικά και ανθελληνικά τους κηρύγματα. Για τον σκοπό αυτό η ψευδομουφτεία της Ξάνθης και το φασιστοειδές που παριστάνει τον επικεφαλής της, έχουν οργανώσει εδώ και καιρό «αποστολή» στα Δωδεκάνησα, με βασικό όργανο τον Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη της ψευδομουφτείας, τον οποίο έστειλε ο Αχμέτ Μετέ στη Ρόδο για να…στήσει τη δουλειά. Στην παρακείμενη φωτογραφία μάλιστα, που έχουμε ξαναδημοσιεύσει στο «Προξενείο-Στοπ», βλέπουμε τον Μέτσο (πρώτο από αριστερά) προ ολίγων μηνών στο λιμάνι της Ρόδου, παρέα με δύο άλλους…μουσαφίρηδες από την Ξάνθη, τον…αριστερό (τρομάρα του!) Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και τον Τουρκές Χατζημεμίς, γνωστό προξενικό όργανο και υποψήφιο στις εκλογές της 6ης Μαΐου με το (τότε) κόμμα της Μητσοτάκαινας.
     Την ίδια εποχή μάλιστα ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και στην Κω, με τη λειτουργία τουρκο-συλλόγου, που - με πρόεδρο κάποιον Μαζλούμ Παϊζάνογλου – έχει επαφές με Τούρκους δασκάλους και αποδύεται γενικά σε διάφορες προσπάθειες για τον εκτουρκισμό των ντόπιων μουσουλμάνων του νησιού. Πολύ ενδιαφέρουσα (και εξαιρετικά εύγλωττη) και η 2η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, όπου βλέπετε τον Παϊζάνογλου παρέα με τον Μεχμέτ Νταβούτογλου στα γραφεία του εν λόγω συλλόγου, κατά την “ανεπίσημη” επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κω το 2010!
     Ε, να όμως λοιπόν που, όπως φαίνεται, εκτός από την Κω, η δουλειά δείχνει πράγματι να “στήνεται” καλά και στη Ρόδο (προφανώς δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο, ειδικά αν αφ’ ενός αναλογιστούμε τους πακτωλούς «μαύρου» χρήματος που διακινεί η Τουρκία και σκεφτούμε αφ’ ετέρου στην επικράτεια ποιου γελοίου κράτους συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ τα Δωδεκάνησα)! Και όχι μόνο…στήνεται (το βλέπετε άλλωστε και στην 3η φωτογραφία, με την πρόσοψη των νέων γραφείων), αλλά ήρθε ο καιρός και για τα πρώτα ταξιδάκια του νεοσύστατου (ή μάλλον, για την ακρίβεια, ανασυσταθέντος, καθώς τυπικά υπάρχει εδώ και μία περίπου δεκαετία) Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδερφοσύνη», του οποίου ο πρόεδρος Μεχμέτ Ζαμανάκι και μέλη του ΔΣ, συνοδευόμενα και από τον πρακτορο-ιμάμη Μέτσο, ήρθαν στις 8 Ιουλίου (πού νομίζετε;) στην Κομοτηνή και συναντήθηκαν (με ποιους νομίζετε;) με αρκετά από τα τοπικά φασιστόμουτρα που υποδύονται την ηγεσία της μειονότητας.
     Και στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» λοιπόν πήγαν (4η φωτό), όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρός της (και μέλος του Δ.Σ. του τουρκοκόμματος DEB, αλλά και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τον προξενικό δημοτικό συνδυασμό) Κοράι Χασάν (αυτός ντε που πρόσφατα έκανε τεμενάδες στον αρχιφασίστα Μπαχτσελί), αλλά βεβαίως και με τα άλλα κομματικά στελέχη του DEB συναντήθηκαν. Ο πρόεδρός του, Moυσταφά Αλή Τσαβούς, τους παρέθεσε γεύμα (5η φωτό), στο οποίο παραβρέθηκαν ακόμη ο Κοράι Χασάν και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ (ναι, αυτός που, όπως σας γράφαμε, προ ολίγων μόλις ημερών μοίραζε βραβεία σ’ εκείνους τους γκριζόλυκους της Γερμανίας για το τουρκο-γιούρο που έγινε στη μνήμη του Αχμέτ Σαδήκ).
     Όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB (μετάφραση tourkikanea.gr), «κατά τη συνάντηση, η οποία ήταν σε πολύ θερμό κλίμα, ο Τσαβούς έκανε λόγο για τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται, φιλοξενώντας τους στη Δυτική Θράκη. Ανέφερε πως οι καρδιές των Τούρκων της Θράκης είναι πάντα μαζί τους, αλλά ότι λόγω της απόστασης δεν συναντιόντουσαν πολύ συχνά, εφεξής όμως θα ξεπεράσουν αυτήν την απόσταση και θα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να συναντώνται με τα αδέρφια τους, που μοιράζονται την ίδια μοίρα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τα θέματα σας είναι θέματα μας, εάν μια φωτιά εκεί καίει τις καρδιές, είτε είναι εκεί, είτε είναι εδώ, σε κάθε θέμα πρέπει να έχουμε κοινή αντιμετώπιση» (σ.σ. καταλαβαίνετε δηλαδή τι μας περιμένει). Ανέφερε ακόμη πως θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε ειδικότερα οι νέοι να συναντώνται και να αναμιγνύονται πιο συχνά».
     O πρόεδρος πάλι του νεοσύστατου ροδίτικου τουρκοσυλλόγου Μεχμέτ Ζαμανάκι, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του DEB, απάντησε πως «και ο ίδιος επιθυμεί ιδιαίτερα να συμβούν τα προαναφερθεντα και ότι, επειδή στην Ρόδο θεωρούνται μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, στερήθηκαν την εκπαίδευση στα τουρκικά, μια εκπαίδευση που παρεχόταν μέχρι το 1974, μετά όμως καταργήθηκε και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.
     Ανέφερε ακόμη πως οι Τούρκοι μουσουλμάνοι της Ρόδου, ιδιαίτερα η νέα γενιά, έχουν ξεχάσει την γλώσσα τους – και λόγω της εξαίρεσης τους από το μάθημα των θρησκευτικών στα κρατικά σχολεία, το κενό αυτό εργάζεται να το καλύψει ο ιμάμης Ιλτέρ Μέτσο στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά, το μοναδικό ανοιχτό για προσευχή τζαμί της Ρόδου, ενώ πρόσθεσε πως ισχυροποιώντας τον σύλλογο, κάνουν ό, τι μπορούν για την καλύτερη μόρφωση των νέων σε διάφορα επίπεδα. Επισήμανε τέλος πως σε αυτές του τις εργασίες ο Ιλτέρ Μέτσο έχει ανάγκες, πως είναι επείγον οι αδερφοί μας να δώσουν σημασία στην εκμάθηση των τουρκικών και ότι για τη συντήρηση της τουρκικής κουλτούρας, αλλά και για την προσέλκυση γενικότερα του ενδιαφέροντος των νέων, υπάρχει επίσης ανάγκη για έναν δάσκαλο μουσικής».
     Αναμφίβολα, πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και πολύ χρήσιμες και οι πληροφορίες που η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB μας δίνει για τη δράση στη Ρόδο αυτού του κοπρίτη τουρκοπράκτορα (και δεξιού χεριού του ψευδομουφτή Μετέ), που ακούει στο όνομα Ιλτέρ Μέτσο. Ενδιαφέρον φυσικά και το ότι τόσο απροκάλυπτα και αδίστακτα τα φανερώνει όλα αυτά η τουρκική πλευρά (Αν και γιατί όχι άραγε; Τι έχουν δηλαδή να φοβηθούν; Την…ελληνική πολιτεία;). Και βεβαίως, το πιο ενδιαφέρον είναι, όπως προφανώς καταλάβατε, ότι δεν μας έφταναν τα δικά μας στη Θράκη, βρήκαμε τώρα κι άλλο θέμα ν’ ασχολούμαστε. Και μάλιστα θέμα εκ του (κυριολεκτικά) μη όντος, μια που τουλάχιστον στη Θράκη υπάρχουν και κάποιοι πολυάριθμοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί κι είναι πολύ παλιά και πολύ οργανωμένη η απόπειρα της Άγκυρας να τους καπελώσει και να τους ελέγξει. Στα Δωδεκάνησα όμως δεν υπήρχε ως τώρα κανένα μειονοτικό ζήτημα και ήταν έως σήμερα πανθομολογούμενο ότι οι λίγοι μουσουλμάνοι που βρίσκονται εκεί, ζουν ανάμεσα στους ντόπιους χριστιανούς και έχουν μαζί τους πολύ καλές σχέσεις. Τώρα λοιπόν εμφανίζονται κάποια όργανα της Τουρκίας, που αφού τα τελευταία 20 χρόνια προχώρησαν σε τρομακτικά ανησυχητικό βαθμό τα συμφέροντα της «Μάνας Πατρίδας» τους στη Θράκη, βρήκαν κάποιους και στα δύο μεγαλύτερα νησιά του ΝΑ. Αιγαίου, την Ρόδο και την Κω (με το…αζημίωτο, εννοείται!), και χρησιμοποιώντας τους ως δούρειο ίππο, προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και εκεί. Προσπαθούν να σπείρουν τα διχαστικά τους κηρύγματα, προσπαθούν να δρομολογήσουν πορεία απομόνωσης και γκετοποίησης και γι’ αυτούς τους – ως επί το πλείστον – φιλήσυχους μουσουλμάνους, ώστε να τους παραδώσουν στην αγκαλιά της Άγκυρας, προσπαθούν να εγείρουν ζήτημα κυριολεκτικώς από το πουθενά. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή απλούστατα το γελοιωδέστερο κράτος του σύμπαντος (στο οποίο έχουμε την τραγική ατυχία να ζούμε) είναι τόσο προκλητικά ανίκανο να διαχειριστεί τα του οίκου του. Είναι τόσο τραγικά ανύπαρκτο, που ούτε καν δείχνει να νοιάζεται, μπροστά στην απόπειρα λίγων πρακτόρων της Τουρκίας να βυθίσουν στο μίσος και την προκατάληψη κάποια από τα μεγαλύτερα νησιά μας. Άλλη μια διαγραφόμενη εθνική ήττα, που αν δεν έρθει επιτέλους κυβέρνηση ελληνικών συμφερόντων κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο, πολύ γρήγορα θα τη βρούμε και αυτήν μπροστά μας…
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης