Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Συρία: Μεγάλα αεροπορικά γυμνάσια - MiG-25, MiG-29, MiG-23, Mil Mi-25 εν δράσει (βίντεο)


Μεγάλα αεροπορικά γυμνάσια πραγματοποίησε η Συρία σε μια σπάνια επίδειξη δύναμης όπου δεκάδες αεροσκάφη και ελικόπτερα έπληξαν εικονικούς στόχους σε ένα καταιγισμό ισχύος. Είναι πράγματι ελάχιστες οι φορές που οπτικό υλικό από  μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα της Συρίας βλέπει το φως της δημοσιότητας και το συγκεκριμένο βίντεο είναι μια από αυτές.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια που η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε να δείξει τις συγκεκριμένες σκηνές από την άσκηση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει πως εάν οι δυτικές χώρες επιχειρήσουν την εφαρμογή επιβολής Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων ανάλογης με αυτή της Λιβύης στην περίπτωση της Συρίας τα πράγματα θα είναι κατά πολύ διαφορετικά.
Στο βίντεο φαίνονται βολές αέρος-εδάφδους που πραγματοποιούν αεροσκάφη MiG-21, MiG-23BN, Su-24 Fencer ενώ ακόμη φαίνονται αεροσκάφη MiG-29 σε ρόλο εναέριας προστασίας του πακέτου προσβολής. Παράλληλα εικονίζονται επιθετικά ελικόπτερα SA-342 Gazelle, Mil Mi-8/17 και Mil Mil-25 Hind να πραγματοποιούν βολές αντιαρματικών πυραύλων.
Πάντως  από τη συγκεκριμένη άσκηση δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η συνολική διαθεσιμότητα αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Συρίας καθώς οι ακριβείς αριθμοί των επιχειρησιακών μονάδων ποικίλουν εντυπωσιακά.
Πάντως και σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστο ισραηλινό κέντρο γεωστρατηγικής το INSS (Institute for National Security Studies) η Αεροπορία της Συρίας διαθέτει περί τα 20 MiG-29, 50 MiG-23MLMF (σε ρόλο αέρος-αέρος) 56 MiG-23 U/BN (σε ρόλο αέρος-εδάφους), 20 Su-24, 50 Su-20/22, και 35 με 30 Mil Mi-25 Hind. Τέλος σημαντικό ρόλο «στρατηγικού» επιπέδου παίζουν και τα 35 MiG-25A Foxbat που αν και παλαιά εντούτοις διατηρούν τη δυνατότητα των 3 mach σε μέγιστη ταχύτητα. 

http://youtu.be/lYQDmwLKOh0

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.