Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΟΜΠΟΤ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή του υποβρύχιου ρομπότ που κατασκεύασαν μαθητές από διάφορα Λύκεια της Αλεξανδρούπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του "Ευγενείδιου ιδρύματος" για την κατασκευή ενός υποβρύχιου ρομπότ που αφορά ένα....
πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τη φετινή χρονιά και ολοκληρώθηκε με το πέρας αυτής. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο το πρώτο σκέλος αφορούσε την κατασκευή, ενώ το δεύτερο τον εξοπλισμό. Στόχος ακόμη μέσα από αυτό, ήταν να μάθουν οι μαθητές ( και μελλοντικοί μηχανικοί) να δουλεύουν ομαδικά και μεθοδικά και να λύνουν τα προβλήματα τους μέσα από δοκιμές.



Στη δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν στην κατασκευή αισθητήρες οι οποίοι θα μετρούν την πίεση, τη θερμοκρασία, την αλατότητα και τη φωτεινότητα του υδροσυστήματος. Έτσι θα μπορεί το ρομπότ να μπαίνει σε λίμνες, θάλασσες και ποτάμια και να ελέγχει τα προβλήματα αλλά και τις ομορφιές που κρύβουν. Ακόμη θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε χώρους όπου δε μπορεί να μπει άνθρωπος και να μετράει πχ. τοξικά απόβλητα , ενώ μελλοντικά θα τοποθετηθεί κάμερα και στόχος είναι να μπορεί να λειτουργεί με. τηλεχειρισμό!
http://www.gatzoli.gr/



 http://youtu.be/1oTlOQwoIUk


















Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης