Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε...

1/  Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος

Φωτογραφία για Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος
του Γιώργου Κράλογλου

Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε...

Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου του ομίλου Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι αγωνιστές...

συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να έχουν το δικαίωμα της εργασίας... Η μονάδα του Βόλου παραμένει φυσικά σε κανονική λειτουργία.

Τα κωμικοτραγικά με τις σοβιετικού καθεστώτος ταυτότητες-άδειες εργασίας και τα άλλα γελοία συστήματα που εφάρμοζαν οι... αγωνιστές σπρώχνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους που βεβαίως και δεν πρόκειται να απασχοληθούν καθώς υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στον τομέα χαλυβουργίας και στους συναφείς κλάδους.

Μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση θα καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας ομαδικές απολύσεις θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

* Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα, προφανώς στη μονάδα του Βόλου, ή σε άλλες δραστηριότητες.

* Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

Οι εξελίξεις που είναι ήδη γνωστές στους εργαζόμενους και στους καταληψίες του ομίλου καθώς και οι κινήσεις της Διοικήσεως όπως τις περιγράψαμε παραπάνω έχουν προκαλέσει έντονη οργή και έχουν ήδη δημιουργήσει “μέτωπο” αμύνης από τα “επαναστατικά στρατόπεδα” ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλυβουργικός όμιλος Μάνεση είχε, πριν από τον επί ένα χρόνο περίπου επιθετικό... αγώνα καταλήψεων των συνδικαλιστών, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου και συντήρησης του μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες.

Η εμπλοκή όμως του προγράμματος στην αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέτρεψε τόσο την εφαρμογή του όσο και την παρακολούθηση της ευρύτερης στρατηγικής που εφαρμόζουν και οι άλλοι χαλυβουργικοί όμιλοι της χώρας για να αντιμετωπίσουν τις “επιθέσεις” στο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος του κρατικού μονοπωλίου της ΔΕΗ.
capital.gr
 Το αλίευσα ΕΔΩ

 2/ Κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον της Χαλυβουργίας
Φωτογραφία για Κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον της Χαλυβουργίας
Το μέλλον της Χαλυβουργίας Ελλάδος κρίνεται σήμερα... στην συνάντηση των απεργών της μονάδας με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση είναι κρίσιμη για το μέλλον της μονάδας, οι εργαζόμενοι της οποίας βρίσκονται σε απεργία εδώ και εννέα μήνες.

Το σωματείο των εργαζομένων, ζητά την επαναπρόσληψη των 120 εργαζομένων (σε σύνολο 360) που έχουν απολυθεί, προκειμένου να αποφασίσει τη λήξη της απεργίας, αίτημα που δεν αποδέχεται η διοίκηση του εργοστασίου, η οποία ζητά την άμεση επαναλειτουργία της μονάδας πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και επικαλείται πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κηρύσσει την απεργία παράνομη.

Η διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, έχει ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα τον υπουργό Εργασίας, ότι προτίθεται να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο για ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της μονάδας του Ασπροπύργου.
ethnos.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ 

Σχόλιο Σσστ: Με το αζημίωτο;;;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης