Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ)



Πρόσφατα άνοιξε Ελληνική Διπλωματική Αρχή, στην πόλη Erbil στην προσωρινή πρωτεύουσα του Νότιου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ.Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο των Διπλωματών μας και του Προσωπικού, με την προσδοκία, πως η παρουσία της Ελλάδος στο Κουρδιστάν, θα αποτελέσει την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και του Κουρδικού φίλου Λαού.
Την ίδια ώρα η Zaman σε δημοσίευμα της για μια ακόμη φορά εκφράζοντας πάγια την προπαγάνδα του Τουρκικού Κράτους και του Τουρκικού παρακράτους αναφέρει χαρακτηριστικά:"Ο δεύτερος μεγάλος υποστηρικτής του ΠΚΚ μετά την Συρία ήταν πάντα η Ελλάδα .Μαζί με την Ελλάδα οι Ελληνική Κύπρος ήταν προεξέχων υποστηρικτής του ΠΚΚ".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ)

Πρόσφατα άνοιξε Ελληνική Διπλωματική
Αρχή, στην πόλη Erbil στην προσωρινή πρωτεύουσα του Νότιου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ.Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο των Διπλωματών μας και του Προσωπικού, με την προσδοκία, πως η παρουσία της Ελλάδος στο Κουρδιστάν, θα αποτελέσει την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και του Κουρδικού φίλου Λαού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κάτωθι διεύθυνση.-

ΓΡ. ΟΕΥ ΕΡΜΠΙΛ

∆ιεύθυνση: Erbil Int. Hotel Suite 406 PO Box 20116 Erbil, Iraq

Τηλ.: (00964) 7706408848, 7700001222

E-mail: greekcomsec[at]live.com

Επικεφαλής: ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡ. ΟΕΥ Β'


Ιστότοποι της κυβέρνησης του Κουρδιστάν.-

• Agriculture (http://moa.krg.org)
• Education (http://moedu.krg.org)
• Extra Regional Affairs (http://moera.krg.org)
• Health (http://moh.krg.org)
• Labour and Social Affairs (http://molsa.krg.org)
• Ministry of Region for Civil Society (http://mcsa.krg.org)
• Martyrs and Anfal Affairs (http://moma.krg.org)
• Sports and Youth (http://mosy.krg.org)
• Water Resources (http://mowr.krg.org)

Για όσους επιθυμούν να κάνουν τουρισμό στο Κουρδιστάν
http://www.tourismkurdistan.com/index.asp (http://spynews-gr.blogspot.com/)
Οι χώρες απορρίπτουν το ΠΚΚ , αρνούνται το άσυλο σε "τρομοκράτες"

Οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών εμφανίζουν ότι νέες τακτικές εναντίων του "τρομοκρατικού" Κόμματος ΠΚΚ έχουν υιοθετηθεί από τις ίδιες χώρες που υποστηρίζουν τον οργανισμό και τον χρησιμοποιοιύν εναντίων της Τουρκίας για δεκαετίες έχοντας προκαλέσει σημαντική ανησυχία μέσα στην ομάδα .

Διάφορες χώρες , ξεκινώντας με την Αμερική , ασχολούνται με διάφορους τρόπους στο πως να εξαλείψουν το πκκ από την περιοχή . Πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που κάποτε ΄παρείχαν στο ΠΚΚ με προμήθειες , οπλισμό και το κάλυπταν σε διάφορα επίπεδα έχουν αρχίσει τώρα να του γυρίζουν την πλάτη.

Το ΠΚΚ , κάποτε από τις πιο σκληρές "τρομοκρατικές" οργανώσεις του κόσμου , που έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω απο 30000 ανθρώπους τα τελευταία 29 χρόνια . Το ΠΚΚ συνεργάστηκε με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια , συμπεριλαμβανομένης του Μυστικού Στρατού της Αρμενίας για την απελευθέρωση της (ASALA) . Για χρόνια , η Τουρκία έπρεπε να πολέμήσει όχι μόνο το ΠΚΚ αλλά επίσης και τους γείοτνες που χρησιμοποιούσαν την οργνάνωση εναντίων τους.

Στο ΠΚΚ παρασχέθηκε η μεγαλύτερη υποστήριξη σε σχέση με άλλες "τρομοκρατικές οργανώσεις" παγκοσμίως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή πρωθυπουργού Cemil Çiçek, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προσπάθειες αντι-τρομοκρατίας στην Τουρκία . Μιλώντας στην σημερινή εφημερίδα Zaman, έκανε επίσης μια σημαντική δήλωση : “Καμμία τρομοκρατική οργάνωση δεν θα συνεχίσει να υπάρχει για πολύ καιρό χωρίς την ξένη υποστήριξη.”

Μέρος της Κουρδικής πρωτοβουλίας , που επιδιώκει να φέρει τους νεοσύλλεκτους τους ΠΚΚ πίσω στην Τουρκία και να επεκτείνει τα πολιτιστικά δικαιώματα των Κούρδων, η κυβέρνηση δεν εστιάζει μόνο στους μάχημους αλλά επίσης και σε συνδέσεις των ομάδων με υποστηρικτηκές οργανώσεις στο εξωτερικό. Η τακτική αυτή φαίνεται ότι αποδίδει , καθώς πολλές χώρες αρχίζουν να μειώνουν την βοήθεια που έδιναν επί χρόνια στο ΠΚΚ.

Οι Σχέσεις του ΠΚΚ με τον κόσμο εκτός συνόρων όλα αυτά τα χρόνια
Η Συρία ήταν ένας από τους προστάτες της οργάνωσης για δεκαετίες. Η Συρία ήταν η πρώτη που προστάτευσε το ΠΚΚ και έδωσε στον αρχηγό του ασφαλές καταφύγιο στην Δαμασκό το 1983. Η Συρία, με αρχηγό τον Hafiz Assad, δεν έδωσε μόνοα στον αρχηγό του ΠΚΚ Abdullah Öcalan ένας ασφαλές μέρος το οποίο έγινε σπίτι του αλλά επέτρεψε στην οργάνωση να εκπαιδέυση μαχητές στην Κοιλάδα Bekaa. Το 1999, η Τουρκία απείλησε την Συρία με πόλεμο , που τελειώσε με αυτό που λένε πολλοί η ‘’συμφωνία Adana’’. H Συρία έπρεπε να ζητήσει στον Öcalan να φύγει από την χώρα και να κρυφτεί σε άλλες χώρρες για λίγο καιρό με αποτέλεσμα να πιαστεί μερικά χρόνια αργότερα στην Κένυα..

Ο δεύτερος μεγάλος υποστηρικτής του ΠΚΚ μετά την Συρία ήταν πάντα η Ελλάδα . Πολλοί Ελληνες αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την βάση της οργάνωσης στην Bekaa και πολύ ανοιχτά εξέφρασαν την υποστήριξή τους .Στην πραγματικότητα η Ελληνικύ υποστήριξη παρέμεινε σταθερή μέχρι την σύλληψή του στην Ελληνική Πρεσβεία της Κένυας αλλά η σταθερή θέση της Τουρκίας και η Αμερκάνική υποστήριξη για την Τουρκία ανάγκασε την Ελλάδα να σταματήσει .

Μαζί με την Ελλάδα οι Ελληνική Κύπρος ήταν προεξέχων υποστηρικτής του ΠΚΚ. Πολλοί υψηλόβαθμοι στο ΠΚΚ πέρναγαν τις διακοπές τους στην Κύπρο , όπου η μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακαλύψει απο καιρό ότι πολλά απο τα οικονομικά κεφάλαια τα οποία υποστήριζαν την οργάνωση προερχόντουσαν απο εκεί.Οι ΕλληνιΚύπριοι αναπληρωτές σύχναζαν πολύ στο στρατόπεδο Bekka.

Η Αρμενία καθώς και οι Αρμένιοι της διασποράς εκτός χώρας ήταν σημαντικοί υποστηρικτές της οργάνωσης . Πολλά μεγαλοστελέχη έφυγαν μέσω Αρμενίας για την Ρωσσία , απο όπου μπορούσαν να δραπετεύσουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Στην Ευρώπη , η Γαλλίας ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα υποστηρικτής του ΠΚΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Μιτερράν και η γυναίκα του Nτανιέλε Μιττερράν, , υποστήριξε το ΠΚΚ σε κάθε ευκαιρία. Ο Zübeyir Aydar, ο αρχηγός του ΠΚΚ για την Ευρώπη, είχε την δυνατότητα να περπατάει ελεύθερα στην Γαλλία , που ήταν σπίτι για τις περισσότερες οικονομικές επιχειρήσεις της οργάνωσης .

Η Βουλγαρία , Σερβία και η Ρουμανία ήταν επίσης φιλικά προσκείμενες στο ΠΚΚ. Το ΠΚΚ είχε δύο γραφείο στην Σόφια . Παρόλα αυτά, αυτά έκλεισαν καθώς οι σχέσεις της Τουρκίας με την Βουλγαρία καλυτέρευσαν τους τελευταίους μήνες.
Το ΠΚΚ αγόρασε τα βλήματα Στρέλλα που χρησιμοποιεί συχνά ενάντια στον Τουρκικό στρατό από την Σερβία όπου μερικοί μαχητές εκπαιδεύτηκαν. Η Ρουμανία παρείχε συγχρόνως στο ΠΚΚ στρατόπεδα εκπαίδευσης και επέτρεψε στις φιλικά προσκείμενες οργανώσεις να ενεργούν ελεύθερα εντός των συνόρων. Εντούτοις η υποστήριξη που επεκτάθηκε για το ΠΚΚ από αυτή τη χώρα ξεκίνησε να ελαχιστοποιείται μετά την πτώση του Τσαουσέσκου.

Η Γερμανία έδωσε την μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στο ΠΚΚ. Η οργάνωση είχε το κέντρο επιχειρήσεων στο Düsseldorf και ονομαζόταν Κουρδική Ομοσπονδία της Γερμανίας. Παρά την αποκύρηξη του ΠΚΚ σαν τρομοκρατική οργάνωση το 1993 η Γερμανία παραμένη η χώρα που το ΠΚΚ μπορεί να λειτουργεί ελεύθερα. Το Βέλγιο το οποίο δεν έχει ακόμα εκδώσει και τον αριχτερό τρομοκράτη Fehriye Erdal – θεωρείται ένας από τους δολοφόνους του επιχειρηματία Özdemir Sabancı – και πρακτικά την απελευθέρωσε εφόσον αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά έδωσε επίσης καταφύγιο στο ΠΚΚ. Ο τηλεοπτικός σταθμός του ΠΚΚ MEDYA TV’s το πρώτο στούντιο που στήθηκε σε αυτή τη χώρα. Ενεργοποιεί 11 εταιρείς , δυο συνδικάτα και μία αθλητική λέσχη.
Η Κάτω Χώρες χρησιμοποιήθηκαν ως κέντρο στρατολόγησης για χρόνια.Μετα τον περιορισμό της Γερμανικής υποστήριξης η οργάνωση μετέφερε της δραστηριότητες της εκεί. Η Ελβετία και η Ιταλία που πήγε ο Öcalan μετά την Ελλάδα όταν έπρεπε να φύγει από την Συρία, υποστήριξαν επίσης την οργάνωση. Το ΠΚΚ έχει 20 εταιρείες , πέντε ενώσεις και το Κουρδικό Ινστιτούτο Λωζάνης στην Ελβετία. Η Ιταλία ήταν σημαντικός υποστηρικτής , αλλά η υποστήριξη ελαττώθηκε από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Berlusconi

Στην Αυστρία επί του παρόντος λειτουργούν 9 οργανώσεις υπό την διοίκηση ΠΚΚ. Το Σοσιαλιστικό κόμα, οι Πράσινοι και το Κουμμουνιστικό κόμα είχαν και ακόμα έχουν στενούς δεσμούς με το ΠΚΚ . Μέλη της οργάνωσης που θέλουν να πετάξουν για το Ιρακ μέσω Ευρώπης χρησομοποιούν την Αυστρία ως μέσο. Λίαν προσφάτως , τρεις αρχηγοί του ΠΚΚ πέταξαν από αυτή τη χώρα στο βόρειο Ιρακ με ένα ιδιωτικό τζετ παρά τις Τουρκικές διαμαρτυρίες ..

Το ΠΚΚ που έχει παρακλάδι στην Kandil πιθανόν βοηθείτο μόνο από το Ιραν . Το Ιραν υποστήριξε το ΠΚΚ ηθικά και οικονομικά για χρόνια . Εντούτοις , το Ιραν υποστηρίζει και την Τουρκία εναντίων του ΠΚΚ από τότε που οι ΗΠΑ έγιναν πιο εχθρική απέναντί τους..

Η Αγγλία ήταν πολλά χρόνια υποστηρικτής της Κουρδικής κίνησης στην περιοχί συμπεριλαμβανομένων κάποιων εξεγέρσεων που διαδραματίστηκαν στα τέλη του 1800. Το ΠΚΚ λειτουργεί ένα μεγάλο αριθμό γραφείων στην Αγγλία.

Η Ρωσσία υποστήριξε το ΠΚΚ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Τώρα είναι πλέον γνωστό ότι η Μόσχα ήταν ένα απο τα μέρη που ο Öcalan κρύφτηκε μετά την φυγή του από την Συρία. Η Ρωσσία έχει παράσχει της διοικητικές και πολιτικές μέριμνες στο ΠΚΚ. 75% των Καλασνικωφ που έχει στη διάθεσή του το ΠΚΚ , βόμβες και εκρηκτικά προέρχονται από την Ρωσσία..

Η Αμερική υποστήριξε το ΠΚΚ για χρόνια όταν η στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή ξεκίνησε με τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου. Θεωρείται απο τους Τούρκους ως χώρα που ενίσχυσε το ΠΚΚ. Εντούτοις , ήταν επίσης η πρώτη χώρα που αποφάσισε να ξεριζώσει το ΠΚΚ όταν εισέβαλλε στο Ιρακ και εκδίωξε τον Saddam.

Ο Ιρακινός Jalal Talabani και Massoud Barzani, που βασίστηκε στην βοήθεια των Τούρκων για να επικοινωνήσει με το υπουργείο εξωτερικών για χρόνια υπστήριξε το ΠΚΚ όταν οι ΗΠΑ έκανα την πρώτη τους εισβολή στο Ιρακ . Το Ιρακ υποστήριξε και αυτό με την σειρά του την απόφαση των ΗΠΑ για αφοπλισμό του ΠΚΚ στην περιοχή .Πρόσφατα ούτε ο Talabani ούτε Barzani θέλουν το ΠΚΚ στην περιοχή τους .

Οι Σκανδιναβικές χώρες τέλος έχουν υποστηρίξη το ΠΚΚ . Η Νορβηγία και η Σουηδία έχουν δώσει πολιτικό άσυλο σε πολλά μέλη της οργάνωσης , καθώς επίσης και η Δανία ακόμα μεταδίδει ραδιοφωνικές εκπομπές τρομοκρατικών οργανώσεων

01 Ιανουαρίου 2010, Παρασκευή
ERCAN YAVUZ TODAY'S ZAMAN
Μετάφραση:Κα.Χριστίνα

*Πάγια τακτική της Αγκυρας είναι να χαρακτηρίζει του Κούρδους μαχητές του PKK τρομοκράτες και το PKK τρομοκρατική οργάνωση.Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν υιοθετείται απο κανέναν στο Ιστολόγιο του Ινφογνώμων.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_7056.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#ixzz0dXsSowRb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης