DSC arxiki 1050
Σήμερα η δικαιοσύνη μίλησε και έκρινε ότι οι δύο πρώτοι προφυλακισθέντες είναι άδικο να παραμένουν μέσα, και τους άφησε  όχι μόνο ελεύθερους, αλλά και χωρίς καμμία απολύτως εγγυοδοσία. Και η δικαιοσύνη γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους και γιατί έκρινε την αποφυλάκισή τους, και γιατί εισηγείται και την υπόθεση των «Σκουριών» και του «Δημαρχείου της Ιερισσού» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών για εφαρμογή του Άρθρ. 29, παρ. 1,2 Κ.Π.Δ., για να αναλάβει Εφέτης Ανακριτής να εξετάσει όλα τα «θαύματα» που έγιναν στην προανάκριση.
Η Ιερισσός σήμερα για μία ακόμα φορά έδειξε ότι πάνω από όλα ξέρει να τιμά τα παιδιά της. Επεφύλαξε υποδοχή που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ιερισσό ούτε σε αρχηγούς κομμάτων ούτε σε Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπο κ.λ.π. Με το άκουσμα ότι οι δύο αγωνιστές αποφυλακίζονται, άρχισαν να σημαίνουν οι καμπάνες χαρμόσυνα και η κοσμοσυρροή άρχισε να πλημμυρίζει τους δρόμους, άρχισαν να στρώνουν τον δρόμο με κλάδους βαΐων και όλα θύμιζαν «είσοδο στα Ιεροσόλυμα» με σκηνές ευαγγελικές. Τα συναισθήματα του ενθουσιασμού και της συγκίνησης, εναλλάσσοντο. Το αποκορύφωμα ήταν όταν συνοδεία μοτοσυκλετιστών τα αυτοκίνητα των παιδιών μπήκαν στην Ιερισσό, το ποτάμι του κόσμου ξεχύθηκε πάνω στα παιδιά και τα έραιναν με κλάδους βαΐων και ροδοπέταλα. Ό,τι και να πούμε εμείς είναι λίγο· οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν μιλούν μόνες τους. Απολαύστε τες στο βίντεο που ακολουθεί.
  

http://youtu.be/BvHc6Gtt4Tw

Η λαϊκή παροιμία λέει ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Απλά στην Ιερισσό η ελπίδα «ποτέ δεν πεθαίνει», διότι το δίκαιο που είναι με το μέρος των κατοίκων είναι «αθάνατο» και όσο κι αν κατασταλεί, όσες διώξεις κι αν υπάρξουν, στο τέλος θα λάμψει όπως ο χρυσός· για να λάμψει πρέπει προηγουμένως να περάσει από φωτιά. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η επένδυση αυτή θα γίνει με «κάθε κόστος». Οι Ιερισσιώτες και οι λοιποί κάτοικοι αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμοι να επωμισθούν κάθε κόστος προκειμένου με κάθε νόμιμο τρόπο (συμπεριλαμβανομένης «της νόμιμης άμυνας»)  να μη γίνει η καταστροφική επένδυση. Σε όσους στέλνουν δεκάδες τις κλήσεις για διώξεις, έχουμε να τους υπενθυμίσουμε αυτό που έλεγαν σοφά οι Σπαρτιάτες: «Δεν πρέπει συχνά να κάνουμε πόλεμο με τους εναντίους, διότι θα τους μάθουμε να πολεμούν». Ήδη οι Ιερισσιώτες και οι λοιποί «Μάθαμε, πάθαμε, ξέρουμε τώρα».