Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σοκαριστική έρευνα για τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Ελλάδα – ένα βήμα πριν την “Συριοποίηση”, εκτός εάν ο λαός πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το θέμα δεν είναι ούτε καινούριο, ούτε άγνωστο στην χώρα μας. Η διαφορά όμως είναι πλέον πως πέρα από τον προηγούμενων ετών, πολιτικό ακραίο εξτρεμισμό, πλέον η δράση πολλών οργανώσεων έχει χτυπήσει καμπανάκια σε πολλά κέντρα παρακολούθησης σε μονάδες παρακολούθησης τρομοκρατικής δράσης. Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά των υπηρεσιών σε ΗΠΑ αλλά και σε Interpol, η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως χαμηλού επιπέδου απειλή. Έχουν διαπιστώσει ύπαρξη ατόμων που έχουν δράση στο εξωτερικό σε οργανώσεις όπως είναι η Αλ Κάιντα και η Χεζμπολάχ και μάλιστα με συλλήψεις ορόσημο όπως ήταν αυτή του 2009. (  ΒΗΜΑ 3/2009 )
Πρόσθετο ανησυχητικό ενδιαφέρον προκαλεί η συσσώρευση οπλισμού , σαν φόρτια μεταφοράς. Οπλισμός είχε βρεθεί σε περιοχές όπως η Λούτσα Αττικής, στην Κρήτη κτλ.. πολλά από αυτά τα φορτία είχαν πιθανώς προέλευση από την Αλβανία και την Λιβύη.
Στο όλο σκηνικό η πρόσφατη έντονη παρουσία της Χ.Α. ως οργάνωση άσκησης βίας και εκπαίδευσης ανθρώπων σε τακτικές ανταρτοπολέμου, συν την επίσης πρόσφατη «περιπέτεια» των Ελληνικών Αρχών με ομάδα του UCK (κατά τα εμφανή δεδομένα) του Αλβανού Κόλα, ..η πρόσθετη δράση των πυρήνων της φωτιάς , το σχέδιο Φοίνικας, καθώς και η όλη σύνδεση τους με εγκληματικές οργανωμένες δράσεις σε ένοπλες ληστείες και απαγωγές λύτρων , έχει οδηγήσει στην αναβάθμιση της χώρας μας σε low level threat.
Πηγή: www.state.gov/j/ct/rls/crt/2012/209981.htm

Σε πρόσφατη αναφορά μάλιστα από το TAM-C (ιδιωτικό παρατηρητήριο σε θέματα ασφάλειας επιχειρήσεων/επενδύσεων) η Ελλάδα είναι στο μεταίχμιο κοινωνικών εκρήξεων λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μπορεί να αποτελέσουν εναρκτήρια πηγή για δράση ομάδων με προέλευση εξωτερικού ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ομάδες τοπικές. Οι σκοποί και τα κίνητρα για αυτό , πάντα κατά το ίδιο παρατηρητήριο έχουν να κάνουν με την γενικότερη κατάσταση στην περιοχή και το πώς διαμορφώνονται κάποιες ισορροπίες συμφερόντων.
Αναφέρεται μάλιστα και στην ύπαρξη ανθρώπων «ακτιβιστικής φύσης» που θα «παρακολουθούνται» (σ.σ. από ποιους; ) καθώς θα λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι και μετέπειτα ως αγωγοί και αρωγοί της όποιας κατάστασης διαμορφωθεί.
Ένα από τα κύρια σημεία μάλιστα που βρίσκουν έδαφος δράσης, είναι το μεταναστευτικό και ο ανεξέλεγκτος και πολυάριθμος πληθυσμός που βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι μεταξύ των ηλικιών 18-45 , με πιθανή στρατιωτική εκπαίδευση , προέλευσης Ιράκ, Συρίας, Λιβύης, Πακιστάν και Αφγανιστάν.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στο γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ και οι Αρχές της χώρας , είναι σε μια περίεργη κατάσταση λόγω της «δίωξης» που υφίστανται εσωτερικά , λόγω του θέματος της Χ.Α. που έχει οδηγήσει σε μείωση ηθικού ενώ επισημαίνεται πως και ο όλος εξοπλισμός θεωρείται παρωχημένος για δράσεις τέτοιου είδους , φωτογραφίζοντας το περιστατικό με την Αλβανική παραστρατιωτική ομάδα που δρούσε επί 10-15 μέρες εντός συνόρων και ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκαν στρατιωτικά μέσα για τον εντοπισμό και την αδρανοποίηση της.
Από κοντά και η αναφορά της Stratfor στις 14-3-2013 (με συγγραφέα τον αντιπρόεδρο της αναλυτικής της ομάδας, Scott Stewart!!!! ) , όπου με ειδική μνεία προς την ακραία Αριστερά δίνει  μια πολύ ενοχλητική εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού ανά 2-3 έτη με την συνεχή αναδημιουργία τρομοκρατικών οργανώσεων από την 17Ν και ύστερα. (πηγή αναφοράς: www.stratfor.com/weekly/greeks-radical-left-dangers-disaffected-and-unemployed)
Η προσοχή ακόμα περισσότερο του διεθνούς τύπου στο θέμα του τζαμιού και στο θέμα της Χ.Α. , έχει οδηγήσει αρκετούς αναλυτές και ειδικούς ασφαλείας να δηλώνουν ανοιχτά πως στην Ελλάδα , όλα αυτά σε συνδυασμό με την κοινωνικο-πολιτικο-οικονομική κρίση, δίνει ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί εύκολα να αποτελέσει την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης , δεδομένου πως αρκετά από τα χαρακτηριστικά που βασανίζουν την χώρα, μπορούν εύκολα να μεταδοθούν σε χώρες με παρόμοια προβλήματα (βλ. π.χ. Ιταλία ).
Το ενθαρρυντικό σημείο από όλες αυτές τις αναφορές , είναι πως οι Ελληνικές Αρχές έχοντας νιώσει το μέγεθος του προβλήματος έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο , ακόμα και σε συνδυασμό επικοινωνίας μυστικών υπηρεσιών με άλλων χωρών στην περιοχή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο άμεσης αντίδρασης.
Υπάρχουν φυσικά και άλλα στοιχεία, όπως το πώς έχει οργανωθεί η Ελληνική πολιτεία , σε δυνάμεις και τον διαμοιρασμό τους, σε μια κατάσταση πολύ κρίσιμη για την χώρα, καθώς κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης και εξέγερσης διά όπλων , ειδικά με κίνητρο την κρίση, θα οδηγήσει σε ατραπούς πολύ επικίνδυνους , αδιόρατους στον απλό πολίτη, με περιπτώσεις ακόμα και θερμών επεισοδίων σε σύνορα της χώρας ή χειρότερα ακόμα.. και εντός της χώρας μεταξύ ομάδων ανθρώπων με κίνητρο τα διαφορετικά γνωρίσματα σε θρησκεία και εθνότητα. Σημειολογικά μικρό παράδειγμα ήταν και το θέμα της Χ.Α.
Το θέμα της ασφάλειας της Ελλάδος θα είναι σίγουρα στο προσκήνιο από εδώ και πέρα, ειδικά όταν πλέον στην χώρα δραστηριοποιούνται πολύ μεγάλα συμφέροντα σε λιμάνια, σε μεταφορές και σε επενδύσεις τεχνολογίας και άλλων υπηρεσιών και παραγωγής. Εξού και έγινε πρόσφατα και η δήλωση περί συνόρων της Ελλάδος ως Ευρωπαϊκά και πως αυτά θα διαφυλαχθούν απέναντι στην λαθραία μετανάστευση, αλλά …. Και στην πολύ πιθανή πλέον παρουσία ομάδων παρατήρησης στην χώρας , σε αθέατη πλευρά, έτσι ώστε να έχουν από πρώτο χέρι πληροφόρηση στο τι και πως συμβαίνει στην χώρα.
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

http://www.geopolitics.com.gr/2013/10/blog-post_7389.html

Στην σκιά του μνημονίου λοιπόν, ετοιμάζεται η επόμενη φάση. Αυτή της εθνικής τραγωδίας, που τόσο προσεκτικά είχε σχεδιαστεί από την συμμορία. Αυτός ο σχεδιασμός θα τσακιστεί μόνον από την λαϊκή κινητοποίηση, γειτονιά προς γειτονιά, σπίτι προς σπίτι. Όπως ακριβώς έγινε στην Συρία όπου οι πολιτοφυλακές ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς των εισβολέων. Έρχεται η στιγμή που θα αποδείξουμε εάν θέλουμε πραγματικά να διώξουμε τους ξένους δυνάστες και τα τσιράκια τους.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης