Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

” Ο Τουρισμός και η ΑΟΖ “

Ν.Λ. στην ημεριδα 14 1 2012
Νίκος Λυγερός
Ο Τουρισμός και η ΑΟΖ είναι δύο ισχυρά στοιχεία για τον Ελληνισμό και δεν πρέπει κανένα από αυτά να επισκιάσει το άλλο. Ο Τουρισμός υπάρχει ήδη στην Ελλάδα και είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον Πολιτισμό μας αλλά και για την οικονομία μας. Κατά συνέπεια πρέπει να τον προστατέψουμε από κάθε προσπάθεια που μπορεί να τον μειώσει. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε στο νου μας την ύπαρξή του και να τον προσέχουμε. Μάλιστα θα πρέπει να τον αναβαθμίσουμε όσον αφορά στην ποιότητα για να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να είναι ουσιαστικά ασύγκριτο για να μπορέσει να βοηθήσει την πατρίδα μας. Σε αυτό το πλαίσιο η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έρχεται να τον ενισχύσει δυναμικά και αποτελεσματικά αφού δεν περιορίζει τις οικονομικές δραστηριότητές μας μόνο στην κυριαρχία, αλλά τις επεκτείνει στα κυριαρχικά δικαιώματα. Συνεπώς δεν είναι ανάγκη να μπερδεύουμε τα δύο σε μία περιοχή καθαρά τουριστική αφού παραδείγματος χάρη τα μεγάλα και
στρατηγικά κοιτάσματα των υδρογονανθράκων βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από τις ακτές. Αυτό απελευθερώνει περιοχές και επιτρέπει σε θαλάσσιες να γίνουν αιολικά πάρκα, να έχουν τεχνητά νησιά, να φιλοξενούν φωτοβολταϊκά συστήματα δίχως να ενοχλούν κανένα ακόμα και σε επίπεδο θέας για τον τουρισμό. Μπορεί η ΑΟΖ να επιτρέπει και την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, για να μην έχουμε τα προβλήματα που παράγει το πετρέλαιο με την καύση του για να το μετατρέπουμε σε ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι η ΑΟΖ και ο Τουρισμός δεν είναι δύο αντίπαλα στρατόπεδα όπως νομίζουν μερικοί αλλά συμπληρωματικά στοιχεία που βοηθούν την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και το μέλλον της πατρίδας μας. Θέλουμε και τα δύο και θα παλέψουμε για τα δύο γιατί η Ελλάδα είναι η θάλασσα, ο ήλιος, το λάδι, δηλαδή ο τουρισμός, η ενέργεια και η γη.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.