Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

"Βόμβα" Ιράκ για Συρία: "Ποιοι ακτιβιστές; Η Αλ Κάϊντα είναι"!

 ImageΣτήριξη στην συριακή κυβέρνηση, έστω εμμέσως και επίσης έμμεση μομφή κατά όσων υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες στην Συρία είναι "Αγνοί ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ελευθερία" έδωσε η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοινώνοντας σήμερα ότι εξτρεμιστές ισλαμιστές που δηλώνουν πίστη στην Αλ Κάιντα περνούν από το ιρακινό έδαφος σε αυτό της Συρίας για να εξαπολύουν επιθέσεις.

Η ανακοίνωση συμφωνεί απόλυτα με την αποκάλυψη των New York Times που στην Ελλάδα είχε προβληθεί μόνο από το defencenet.gr ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τον υποτιθέμενο μισητό εχθρό, την Αλ Κάϊντα για να ρίξουν το καθεστώς Άσσαντ. Το γεγονός ότι η ανακίνωση προέρχεται από μια κυβέρνηση που σαφώς ελέγγχεται σε γενικές γραμμές από τις ΗΠΑ, σίγουρα έχει την σημασία του.

«Έχουμε ακλόνητες πληροφορίες ότι μέλη των τρομοκρατικών δικτύων της αλ Κάιντα πήγαν προς την άλλη κατεύθυνση, στη Συρία, για να βοηθήσουν, για να δράσουν ως σύνδεσμοι, για να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις»
, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπάρι σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.

Η κυβέρνηση της Συρίας υποστηρίζει ότι η εξέγερση που έχει ξεσπάσει πριν από δεκαέξι μήνες εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν αποτελεί μια λαϊκή κινητοποίηση αλλά μια συνωμοσία «τρομοκρατών» η οποία χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το εξωτερικό, κατηγορώντας γι' αυτό τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.


Η Δαμασκός λέει επίσης ότι μεγάλο μέρος της βίας στη Συρία φέρει τα χαρακτηριστικά σημάδια της δράσης της αλ Κάιντα και της εξτρεμιστικής σουνιτικής μουσουλμανικής ιδεολογίας της.


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι η αλ Κάιντα ευθυνόταν για δύο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα τον Μάιο, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 55 ανθρώπους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης