Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Παράλυση από μολυσμένο χάμπουργκερ


Η 22χρονη Αμερικανή Stephanie Smith, δασκάλα χορού, απέκτησε παράλυση έπειτα από ένα τυπικό αμερικανικό γεύμα με χάμπουργκερ και πατάτες, το οποίο όπως αποδείχθηκε περιείχε το πιο επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου Escherichia Coli, το O157:H7.

Λίγο μετά το γεύμα ακολούθησαν πόνοι και κράμπες στο στομάχι και η ίδια πίστεψε ότι είχε απλά κάποιον ιό. Πέντε ημέρες αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο, ενώ οι ακατάσχετοι σπασμοί σε όλο το σώμα της ανάγκασαν τους γιατρούς να της βάλουν σε κώμα για 9 βδομάδες. Όταν ξύπνησε δεν μπορούσε να περπατήσει. Η ασθένεια είχε χτυπήσει το νευρικό της σύστημα προκαλώντας εγκεφαλικές βλάβες και παραπληγία.
Το συγκεκριμένο βακτήριο είχε προκαλέσει το 1994 θάνατο σε 4 παιδιά που είχαν γευματίσει στην αλυσίδα εστιατορίων Jack Τhe Βox.
Παρά τα αυστηρά μέτρα που έθεσαν οι αρχές στις εταιρείες τροφίμων μετά το γεγονός, οι έλεγχοι παραμένουν ελάχιστοι και το σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς καμία ασφάλεια.
Εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί προσβάλλονται κάθε χρόνο από αυτό το βακτήριο, αν και όχι τόσο σοβαρά όσο η Stephanie. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, άλλοι 940 καταναλωτές ασθένησαν από το ίδιο κρέας, γεγονός που ανάγκασε τη γνωστή εταιρεία τροφίμων Cargill να αποσύρει από την αγορά συσκευασίες κρέατος 40 τόνων από 41 πολιτείες της Αμερικής.

http://www.disabled.gr/lib/?p=22544#more-22544
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης