Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ





 Από enromiosini.gr

ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

      Μεγάλη έκπληξη δοκίμασαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις κινήσεις των διαφόρων θρησκευτικών ηγετών στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρεθήκαν στα πλαίσια του  Συνεδρίου της «Αραβικής Άνοιξης», όταν ένας μουσουλμάνος πλησίασε έξω απ την αγία Σοφία τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων,   Θεόφιλο, και έσκυψε να του φιλήσει με ξεχωριστή ευλάβεια το χέρι του.
      Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε χαρακτηριστικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα, Radikal, στα πλαίσια ταυ Συνεδρίου για την «Αραβική Άνοιξη», βρεθήκαν στην Κωνσταντινούπολη πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες της Μέσης Ανατολής αλλά και της βόρειας Αφρικής.
Μεταξύ αυτών και μεταξύ των μουσουλμάνων μουφτήδων, πήγε στην Κωνσταντινούπολη και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ Θεόφιλος. Ο Πατριάρχης, σε κάποιο διάλλειμα των εργασιών του συνεδρίου αποφάσισε να επισκεφτεί τον ιστορικό ναό, σύμβολο της ορθοδοξίας,  την Αγία Σοφία, που σήμερα είναι μουσείο και συνεχίζει να δεσπόζει στην Κωνσταντινούπολη με την θρησκευτική μεγαλοπρέπεια αλλά και την ορθόδοξη κληρονομιά που την χαρακτηρίζει δια μέσω των αιώνων.
     Ενώ λοιπόν μαζί με την συνοδεία του πλησίασε στην είσοδο της Αγίας Σοφίας,  τον πλησίασαν κάποιοι Τούρκοι μουσουλμάνοι για να τον καλωσορίσουν στον ιερό χώρο. Ξαφνικά, ένας από τους παραβρισκόμενους Τούρκους μουσουλμάνους τον πλησίασε πιο κοντά και αφού  έσκυψε το κεφάλι του, του είπε: «-Να φιλήσω το χέρι σας», μια χαρακτηριστική ένδειξη μεγάλου σεβασμού που παίρνει μεγαλύτερη αξία γιατί γίνονταν από έναν αλλόθρησκο Τούρκο. Ο Πατριάρχης αφού εξεπλάγει από την χειρονομία αυτή, που φυσικά δεν την περίμενε από έναν Τούρκο, χαμογέλασε και με μεγάλη ευχαρίστηση έτεινε το χέρι του για να δεχτεί τον ασπασμό σεβασμού από τον Τούρκο.
      «Κόκαλο» οι παραβρισκόμενοι Τούρκοι δημοσιογράφοι που δεν έκρυβαν με την σειρά τους την μεγάλη τους έκπληξη από αυτή την συμβολική και με μεγάλη σημασία χειρονομία από έναν Τούρκο μουσουλμάνο.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης