Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι ψευδομακεδόνες, η Χρυσή Αυγή και η Σχολή Καλών Τεχνών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η (ψευδής) πληροφορία – διαψεύστηκε αμέσως από το υπουργείο των Εξωτερικών – περί δήθεν ξυλοδαρμού έως θανάτου, από μέλη της Χρυσής Αυγής, ατόμου που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνας» δεν δείχνει να αποτελεί απλά άλλο ένα προπαγανδιστικό κεφάλαιο του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού.

Η «είδηση», που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και αμέσως, το προηγούμενο Σάββατο, μεταδόθηκε από όλα τα σκοπιανά (ακόμη και το κρατικό) ραδιοτηλεοπτικά μέσα – τα οποία, βέβαια, μετά υποχρεώθηκαν να αυτοδιαψευστούν – ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Με δεδομένο ότι επίκεντρο των ενορχηστρωτών της «μακεδονικότητας» είναι η Φλώρινα, είναι σαφές ότι η συμπρωτεύουσα επελέγη ακριβώς για να διασφαλιστεί πως η κατασκευασμένη πληροφορία θα κυκλοφορούσε για αρκετό χρονικό διάστημα πριν διαψευστεί – κάτι που θα γινόταν αμέσως σε μια μικρότερη πόλη, όπως η Φλώρινα, όπου όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, έκανε την εμφάνισή του με δελτίο Τύπου ένας «υπό ίδρυση», όπως αναφερόταν, σύλλογος, αυτός της περίφημης «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού».

Με την ανακοίνωση αυτή, που είναι σαφές ότι εκπορεύεται από το αλυτρωτικό ψευδομακεδονικό «Ουράνιο Τόξο», το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φλώρινας (Λερίν κατά τους ψευδομακεδόνες), ενημερωθήκαμε για την… δραματική πορεία της εν λόγω «πολιτιστικής στέγης»:

Ότι δηλαδή, όταν στα τέλη του 1989 «μια ομάδα Ελλήνων πολιτών» (διότι αυτοί αυτοπροσδιορίζονται ως… Έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνικής ταυτότητας) προσπάθησαν να ιδρύσουν τον συγκεκριμένο σύλλογο, όλα τα ελληνικά δικαστήρια (εφαρμόζοντας το Σύνταγμα που δεν αναγνωρίζει άλλη μειονότητα πλην της μουσουλμανικής), αρνήθηκαν να τον αναγνωρίσουν.

Οι κύριοι αυτοί είχαν τότε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.), το οποίο, με απόφασή του τον Δεκέμβριο του 1998, καταδίκασε την Ελλάδα με ταυτόχρονη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης υπέρ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου.

Όπως ήταν φυσικό, τα ελληνικά Δικαστήρια αρνήθηκαν και πάλι να παραβιάσουν το Σύνταγμα.

Οι ψευδομακεδόνες επανήλθαν τον Δεκέμβριο του 2009, με νέα προσφυγή στο ΕΔΑΔ και με (όπως αναφέρουν υπερηφάνως) «την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και της δικηγόρου τους κ. Έφη Τελλή».

Στις 30 του περασμένου Αυγούστου, το ΕΔΑΔ έκανε δεκτή και αυτή την προσφυγή και η νέα απόφαση, όπως μας πληροφορούν, αναμένεται να εκδοθεί  στα τέλη του 2013 με αρχές 2014.

Με βάση τα παραπάνω, οι δήθεν εκπρόσωποι του δήθεν συλλόγου, επιτίθενται στην Ελλάδα (της οποίας πάντως δηλώνουν πολίτες), υποστηρίζοντας πως επί δεκαετίες ασκεί «αντιμακεδονική» πολιτική, ανάλογη με τη συμπεριφορά της προς την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», θεωρώντας (η Ελλάδα) την «μακεδονικότητα»… αποκλειστικά ελληνική!

Πού κολάει τώρα η Χρυσή Αυγή; Είναι προφανές ότι οι κύριοι αυτοί προσπαθούν να στρέψουν το «ενδιαφέρον» του συγκεκριμένου κόμματος και προς την πλευρά τους, βάζοντας ιδέες σε όσους έχουν επιλέξει την οδό της βίας.

Αν κατορθώσουν να αποκτήσουν ένα θύμα, τότε με μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερα επιχειρήματα θα εμφανιστούν ενώπιον του περίφημου ΕΔΑΔ, για να υποστηρίξουν πως στην Ελλάδα τελούν υπό διωγμό.

Επιδιώκουν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την Χρυσή Αυγή εναντίον της Ελλάδας, γαργαλώντας εθνικιστικά αντανακλαστικά.

Η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Κατόπιν όλων αυτών, θα ήταν πραγματικά εθνικό έγκλημα η διακοπή της λειτουργίας της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, που αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας.

Αν η Σχολή κλείσει, τότε οι ψευδομακεδόνες θα θεωρήσουν πως εγκαταλείψαμε την πόλη στα χέρια τους, στις ορέξεις τους και στον παγετό!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης