Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος:Πρώτα μας δίνετε Μόρφου και Βαρώσια και μετά λύση του Κυπριακού

Στην διάρκεια της 32ης Αντικατοχικής Εκδήλωσης και Πορείας ο Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που ανέγνωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έγραψε για το Κυπριακό και το ζήτημα της Μόρφου και των Βαρωσίων.

Την επιστροφή της Μόρφου και των Βαρωσίων ως βασική προυπόθεση για την λύση του Κυπριακού πρότεινε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,κ.Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος καταδίκασε το συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράττει η Τουρκία και πρόσθεσε πως κάθε γωνιά της κυπριακής γης είναι αδιαπραγμάτευτη,ενώ τόνισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους δικούς της στόχους και να μην παρεκκλίνει απ'αυτούς,συνεχίζοντας να μην διευκολύνει την Τουρκία και τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη διχοτόμηση.
Τα Βαρώσια είναι συνοικία της Αμμοχώστου αποτέλεσαν το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου.
Το 1974 καταλήφθηκαν από τον τουρκικό στρατό και αποτελούν πλέον πόλη ''φάντασμα''.

Η Μόρφου είναι μια κωμόπολη της επαρχίας της Λευκωσίας  που το 1974 καταλήφθηκε από την Τουρκία.
Ο επίσημος πληθυσμός της ανέρχεται στα 20.045 άτομα.
Συνέχισε λέγοντας ''Ουδέποτε ο λαός μας και η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα της παράδοσης της μισής περίπου Κύπρου στην Τουρκία''
Το μήνυμα τους έδωσε επίσης και ο δήμαρχος της Μόρφου κ.
Χαράλαμπος Πίττας ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη και είπε ''Η Τουρκία είναι ένοχη για τις καθημερινές παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμπεριφορά απαράδεκτη για το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και την ενωμένη Ευρώπη, της οποίας είμαστε μέλος και ένα αναπόσπαστο κομμάτι. Είναι διπλά απαράδεκτο και προκλητικό για την Ενωμένη Ευρώπη, γιατί σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η Προεδρεύουσα χώρα της Ενωμένης Ευρώπης''.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης