Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Από το Bόρειο Πόλο με αγάπη: Το μεγάλο παιχνίδι του Εστέλ - Ποιος είναι ο κοινός εχθρός ενός Καναδού, ενός Αμερικάνου, ενός Φινλανδού, ενός Σουηδού, κι ενός Νορβηγού;;;

Γιατί ήταν τεράστιο το σφάλμα του Αλέξη Τσίπρα να εμπλακεί με δυο βουλευτές του, σε μια ολέθρια διαμάχη όλων αυτών που έχουν έναν και μόνο κοινό εχθρό! Αλλη μια εκρηκτική αποκάλυψη του Γιώργου Αδαλή, για τις άγνωστες πτυχές ενός ακήρυχτου πολέμου για τα πετρέλαια!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr



Ο Αλέξης Τσίπρας, δοκιμάζει τους τελευταίους μήνες τα όρια αντοχής των Ελλήνων απέναντι στα «Εθνομηδενιστικά σύνδρομα» που κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καταστήσουν ως θεμέλιο λίθο του κόμματος του!

Οι Εθνομηδενιστές, ουσιαστικά αποτελούν τη συνιστώσα που παλιότερα είχε ισχυρότατη παρουσία στο κόμμα ενώ τώρα βρίσκονται ως μικρή μειοψηφία μπροστά στην αθρόα έλευση του κόσμου, στο κόμμα που πρεσβεύει τον άλλο δρόμο των μνημονικών κομμάτων!

Στο σταυροδρόμι αυτό, ο Αλέξης είναι κυριολεκτικά στριμωγμένος, από τους «δούκες» και τις «δούκισσες» του κόμματος! Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό που είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες, αποτελεί την μοναδική πολιτική λύση τόσο για εκείνον όσο και για το κόμμα του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει ένα δρόμο εντελώς αντίθετο με τις επιδιώξεις του συνόλου των Ελλήνων ! Ουσιαστικά παραχωρεί χώρο προς την ακροδεξιά αλλά και προσφέρει πακέτο, την διάσωση του ΠΑΣΟΚ και την ενίσχυση της ΝΔ!


Γαντζωμένος σε δογματισμούς του παρελθόντος, δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όχι όμως τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να επιβάλουν κάποιες συνιστώσες! Αλλά έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ!

Που δεν θα επιχειρεί να επιβάλει τις απόψεις ορισμένων «θεοπάλαβων» ανθρώπων στο λαό αλλά το αντίθετο!

Να αγκαλιάσει ως κόμμα, τις προσδοκίες, τις ανάγκες και τα όνειρα του Ελληνικού λαού!

Σίγουρα το όνειρο του λαού, δεν είναι το «πολιτικό ρεσάλτο» δύο βουλευτών, που «μπαρκάρισαν» με το Εστέλ, για να δείξουν πόσο ευαίσθητοι είναι απέναντι είναι στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό!

Αλλωστε, ποιος σώφρον Ελληνας δεν χαιρετίζει το δράμα οποιουδήποτε λαού, που καταπιέζεται!

Είπε όμως ο Αλέξης σήμερα κάτι και στέκομαι σε αυτό:

«Δυο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα. Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας.»

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ !!!

Αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια!

Είπε «απέναντι σε κάθε λαό»!!

Τόνισε την «αλληλεγγύη ως όπλο»!

ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ !!!

Αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια!

Εδώ και τριάντα χρόνια που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει να μας επιδείξει ανάλογη δράση για το δράμα του Κυπριακού λαού, που είναι σαφώς μεγαλύτερο;;;

Έχει ο Αλέξης να επιδείξει ένα στέλεχος του, που «μπαρκάρισε» με ένα πλοίο για να πάει όχι στα Κατεχόμενα, αλλά στην Κύπρο και να συμμετέχει σε μια εκδήλωση υπέρ της Κύπρου!!! Υπερ των αγνοουμένων Κυπρίων αδελφών και Ελλήνων που ακόμα δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται και ποια ήταν η τύχη τους!!!

Πως λοιπόν ο Αλέξης, θέλει να πιστέψω ότι η ενέργεια των δύο βουλευτών του είναι ένα συμβολικό μήνυμα προς τον πλανήτη, όταν εδώ και τριάντα χρόνια, δεν έχει κάνει έστω την παραμικρή κίνηση για να στηρίξει τον λαό της Κύπρου;

Προσωπικά, την ενέργεια των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την θεωρώ άλλο έναν «θεατρινισμό» χωρίς ουσία, που ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας δεν τον πιστεύει αλλά τον υποχρεώνουν δυο – τρεις από το κόμμα του να τον χρεωθεί!

Κι εξηγούμαι!

Ο Τσίπρας πρεσβεύει την διαφορετικότητα στην πολιτική και την ανατροπή της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης που διέλυσε αυτήν εδώ τη χώρα!!!

Αλλά με τι «εργαλεία» την πρεσβεύει άραγε αυτήν την διαφορετικότητα;;

Με τις ίδιες «παπαρδέλες» που χρησιμοποιούσαν για να έρθουν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;

Ο Τσίπρας είναι άριστος γνώστης διεθνών σχέσεων και διακρατικών εμπλοκών!

Τι είναι αυτό που γνωρίζει λοιπόν αλλά δεν το λέει:

Το Φινλανδικό πλοίο Εστέλ, έφυγε από ένα Σουηδικό λιμάνι, για να φτάσει στην Παλαιστίνη για ανθρωπιστικούς λόγους!

Μάλιστα!

Γιατί δεν έκανε μια στάση και στην Κύπρο, μιας και η Μεγαλόνησος χρειάζεται κι αυτή την τόλμη τέτοιων ακτιβιστών;


Γιατί δεν λέει όλη την αλήθεια ο Αλέξης μιας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την γνωρίζει;

Τι είναι τελικά το πλοίο Εστέλ
, που δημιούργησε ταραχή σε ένα σωρό κράτη σε μια κρίσιμη περίοδο;

Για να δούμε λοιπόν:

Το ιστιοφόρο αυτό σκάφος έχει σημαία Φιλανδίας, μεταφέρει 17 ακτιβιστές από διάφορες χώρες όπως ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Σουηδία και οι ΗΠΑ και απέπλευσε από τη Σουηδία, έφτασε στην Ιταλία και από κει στην Κρήτη με προορισμό τη Γάζα!

Τι κοινό άραγε μπορούν να έχουν Καναδοί, Αμερικάνοι, Σουηδοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί μέσα σε ένα ιστιοφόρο αγαπητέ Αλέξη!!!


Μήπως η αγάπη τους προς τον ... ακτιβισμό;;;;

Η μήπως η αδήριτη ανάγκη τους να καλύψουν τα … «ψυχολογικά τους κενά», για το δράμα των Παλαιστινίων (που όντως υφίσταται) και μαζεύτηκαν σε ένα ιστιοφόρο για να τους μεταφέρουν φάρμακα και υλικό για τα σχολεία;

Αυτό πιστεύεις Αλέξη ότι συμβαίνει;

Να σου πούμε λοιπόν τι είναι αυτό που συνδέει έναν Καναδό, έναν Αμερικάνο, έναν Σουηδό, έναν Φιλανδό, κι έναν Νορβηγό!!

Η μεγάλη αντίπαλός τους στον Βορά, η γνωστή σε μας ως «Ρωσική Αρκούδα»!


Ολες αυτές οι χώρες, έχουν ήδη στα κιτάπια τους, έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Ρωσία του Πούτιν, για τα κοιτάσματα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, όπου η Ρωσία έχει επιβάλει την βούλησή της στην ΑΟΖ, σε τέτοια σημεία που έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις!

Τα περί Παλαιστινίων Αλέξη, είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», και οι ακτιβιστές προωθούν συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα!


O μεγαλύτερος λοιπόν ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στις Θάλασσες του Βόρειου Πόλου, ξεκινώντας από την «θάλασσα του Μπάρεντς» κι επεκτείνοντας σε όλες τις υπόλοιπες, η πολεμική μηχανή της Ρωσίας αντιμετωπίζει καθημερινά, χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Μ.Βρενανία αλλά και η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία που δίνουν σκληρές μάχες για την μοιρασιά της ΑΟΖ και μέχρι στιγμής, σχεδόν όλες τις κερδίζει ο Πούτιν!

Λέω σχεδόν όλες γιατί θυμήθηκα λίγο τους 120 νεκρούς του πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ», Αγαπητέ Αλέξη!

Ως αντίμετρο, κυβερνήσεις του Βορά, δημιουργούν στον Πούντιν αντίστοιχα προβλήματα όπου κι όπως μπορούν. Ένα από αυτά είναι η μοναδική εξέδρα πετρελαίου του Ισραήλ στο Μάρι-Β και η περιοχή της Συρίας, η Ταρσός, όπου διαθέτουν την μοναδική βάση τους στη Μεσόγειο!

Ένα επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Σουηδών, Φιλανδών θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για αντίποινα στον Πούτιν, που έχει καταφέρει να ελέγξει πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής!

Και μάλιστα ένα επεισόδιο με Ελληνες βουλευτές, θα απενοχοποιήσει και την Τουρκία με την προβοκάτσια του "Μάβι Μάρμαρα", έ Αλέξη; Θα είναι η χαρά του Νταβούτογλου!

Όλα αυτά τα ξέρει ο Αλέξης, αλλά δεν τολμά να τα πει, κι άρχισε κι αυτός τα θεατρινίστικα «Παπανδρεϊκά» περί αλληλεγγύης των λαών κι άλλα τέτοια!

Είπε κανείς από τους τρανούς αλτρουιστές του Εστέλ, έστω το παραμικρό για το δράμα του Ελληνικού λαού; Η τουλάχιστον δικαιολόγησε κάποιες από τις απαράδεκτες δηλώσεις των εκλεγμένων Κυβερνήσεων, των Σουηδών των Νορβηγών και των Φινλανδών;

Ti συζητούσαν επί μέρες οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακτιβιστές των χωρών που έχουν κυριολεκτικά καταδικάσει την Ελλάδα σε αργό θάνατο με τις δηλώσεις τους;

Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και χρειάζεται ηγέτες με ειλικρίνεια, κι όχι πολιτικούς «θεατράλε» που είναι μακριά από τα «θέλω» του Ελληνικού λαού!

Βαρέθηκε, αηδίασε και χόρτασε ο Ελληνας με τους δήθεν «διαφορετικούς» ηγέτες, που στο τέλος αποδείχτηκαν κι αυτοί, εντεταλμένοι πάτρωνες διεθνών τραπεζικών κεφαλαίων, που τελικά εξόφλησαν μετεκλογικά, μεγάλες προεκλογικές χορηγίες!!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε μια πρόσφατη σφυγμομέτρηση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, κατεδείχθη ότι το κόμμα χρειάζεται να μετακινηθεί προς το κέντρο της πολιτικής φαρέτρας, αν θέλει να κυβερνήσει τη χώρα και στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της έρευνας, απεδείχθη ότι πρέπει επειγόντως να παρατήσει τις «παπαρδέλες» περί διαφορετικότητας και γενικά την ακροαριστερή ρητορική!

Προφανώς, κι ο ίδιος ο Αλέξης, γνωρίζει ότι ο υπογράφων δεν διαθέτει κανενός είδους εμπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα υποστηρίζει σχεδόν το σύνολο το θέσεών του στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι προθέσεις μου προσωπικά, δεν είναι να απαξιώσω την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σώφρονα κριτική, να μετεξελιχθεί αυτό το κόμμα, σε μια σωτήρια λέμβο του Ελληνικού λαού, απέναντι στη λαίλαπα των Τραπεζιτών και της Τρόικας Εσωτερικού!

Συνεπώς, ας μην εξαπολύουν επιθέσεις οι σχολιαστές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άπαντες γνωρίζουν ότι έχω απόλυτο δίκιο όταν γράφω και ξαναγράφω ότι πρέπει να μετακινηθεί προς το κέντρο, μορφοποιώντας θέσεις στα Εθνικά μας θέματα, κοντά στα «θέλω» του λαού και να μην προσπαθεί να πειθαναγκάσει το λαό να ενστερνιστεί πράγματα που δεν πρόκειται πότε να ενστερνιστεί!

Καταλήγοντας, η υπόθεση με το Εστέλ, θα μπορούσε να καταγραφεί ως πραγματική ακτιβιστικη ενέργεια, αν προηγουμένως οι ακτιβιστές, δεν είχαν ξεχάσει να κοντοσταθούν στην Κύπρο!

Αλλά βλέπετε εκεί η φιλευσπλαχνία των επιβατών του Εστέλ, ξεχνά εδώ και χρόνια την Κύπρο!

Προσωπικά, θεωρούσα και συνεχίζω να θεωρώ την πλειονότητα τέτοιων ακτιβιστών, ως εθελόδουλα πιόνια μεγάλων τράστ που εκμεταλλεύονται τη θάλασσα όπως κι όπου μπορούν!

Οι «γιαλαντζί ακτιβιστές» του Εστέλ, ξέχασαν στην πορεία τους, να σταματήσουν να προσφέρουν βοήθεια στο χειμαζόμενο λαό της Λιβύης, γιατί εκεί βρίσκονται ήδη οι … πατριώτες τους κι … επιβάλουν την τάξη!

Ξέχασαν να σταματήσουν στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στην Αίγυπτο αλλά κυρίως στην Τουρκία όπου οι Κούρδοι δοκιμάζονται καθημερινά ως λαός!

Και ξέχασαν διότι σε όλες αυτές τις χώρες, έχουν επικυριαρχήσει οι στρατιωτικές τους μηχανές, και απλά σήμερα πρέπει επιγόντως να εμπλέξουμε το Ισραήλ σε ένα πόλεμο με την Παλεστίνη , για να επιταχυνθεί η εισβολή του στη Συρία και να ξεκινήσει ο γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή και κατόπιν η μοιρασιά των πετρελαίων και η επαναχάραξη των συνόρων!

Προσωπικά, όλους αυτούς που δήθεν βοηθούν τους δοκιμαζόμενους λαούς, αλλά στην ουσία πυροδοτούν πολέμους κι εθνοφυλετικές εξάρσεις, τους θεωρώ ως τους «λαχανοντολμάδες» του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος, που εκτελούν αποστολές κατά παραγγελία !

Αυτούς συνδράμει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο βουλευτές του;

Θα με συγχωρέσετε, αλλά οι πραγματικοί ακτιβιστές, αν ήθελαν να προσφέρουν φάρμακα, θα μπορούσαν να ναυλώσουν ένα αεροσκάφος και να τα έστελναν όπου ήθελαν, χωρίς να παρα΄γουν θερμά επεισόδια σε μια περιοχή που ήδη φλέγεται!

Τι θέλει να μας πεις δηλαδή ο Αλέξης; Ότι πιστεύει πραγματικά στην αλτρουιστική διάθεση όλων αυτών που βρέθηκαν στο Εστέλ οι οποίοι συμπτωματικά αποτελούν εκπροσώπους χωρών με ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Πούτιν ;

Πιστεύει άραγε ότι ο Ελληνας του 2012 έχει καμιά σχέση με τον Ελληνα του 1980, που τον κορόιδευε ο Ανδρέας, πότε με τις «κινήσεις των 6», πότε με τα αντιευρωπαϊκά του μανιφέστα και πότε με την συνδρομή «μουτζαχεντίν» … ακτιβιστών και πότε με την φιλοξενία της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Αλ Ακτζά και του Αμπού Νιντάλ; Τα ίδια θέλει να κάνει κι ο Αλέξης σήμερα, που όλα όσα σας γράφω, αποτελούν πλέον, κτήμα και γνώση της νέας γενιάς, στην οποία απευθύνεται κυρίως ο ΣYΡΙΖΑ;

Σήμερα ίσως να ακούγομαι «εχθρικός» προς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα δικαιωθώ!

Γιατί το κόμμα δεν είχε καμία δουλειά να εμπλακεί σε μια υπόθεση που αφορά σε Ρωσο-Βορειοευρωπαικές κόντρες και τις Ρωσο-Αμερικάνικες αντιπαλότητες στην διαχείριση του τεράστιου πετρελαιοφόρου ορίζοντα της Αρκτικής Θάλασσας!

Αν πάλι έχει δίκιο ένας συνεργάτης των AegeanTimes, που ισχυρίζεται μετά μανίας ότι σε τέτοια ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει στο πόδι, τότε η άποψή μου είναι ότι αυτό διορθώνεται!

Αυτό που ΔΕΝ διορθώνεται, είναι αν τελικά, όπως προσωπικά πιστεύω, στο κόμμα αυτό, γνωρίζουν αυτές τις τεράστιες διεθνείς κόντρες, και παρόλα αυτά, προσφέρουν τα «σαρκία» τους για ένα 24ωρο δημοσιότητας! Κι εκτός του ότι δεν διορθώνεται είναι κι άκρως επικίνδυνο! Το ίδιο επικίνδυνο με την πολιτική των Μνημονιακών, που «δεν ήξεραν», «δεν διάβασαν» και στο τέλος «ψήφισαν» το Μνημόνιο!

Καταλήγοντας, δεν θα διστάσω να γράψω σε σύντομο χρονικό διάστημα, για δεύτερη φορά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

«Αλέξη, πάρτο αλλιώς...»

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης