Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

15 Την 18η Οκτωβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, κατακλείων την ιεραποστολική και ποιμαντική Του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Κατάγκας, επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητος Lubumbashi, όπου είχε την χαρά της επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, απευθύνοντας παραινέσεις και προσφέροντας ευλογίες προς όλους.

Ακολούθως, μαζί με τον Θεοφιλ.Επίσκοπο

Κατάγκας κ.Μελέτιο, κατευθύνθηκε οδικώς στην λεγομένη «πόλη των σκουπιδιών», στο προάστιο του Lubumbashi, όπου υφίσταται η μεγάλη Ενοριακή Κοινότητα του Αγ. Μεγαλομάρτυρας Στεφάνου με σχολειό της Ι. Επισκοπής.

Ο  ενθουσιασμός των πιστών για την επίσκεψη της ΑΘΜ στην Ενορία τους ήταν έκδηλος, ενώ σχολιάσθηκε ιδιαιτέρως από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισαν τον Σεπτό Προκαθήμενο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου ως τον
«Πατριάρχη της Αγάπης».

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος, μετά το πέρας της τελέσεως δοξολογικής δεήσεως στον προσωρινό Ιερό Ναό του Αγ.Στεφάνου, μετέβη στον χώρο του υπό κατασκευήν νέου, μεγαλυτέρου Ναού προς θεραπεία των λειτουργικών αναγκών των διαρκώς αυξανομένων ορθοδόξων πιστών,
και ενημερώθηκε για τις πολλαπλές ανάγκες τους από τον μοναχό Κύριλλο, ο όποιος διακονεί στην εν λόγω Ενορία επί σειρά ετών.



Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης