Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πανωλεθρία των ανταρτών - μισθοφόρων στην Συρία.


 Του Γιώργου Παπαγεωργίου.
 Σε αντίθεση με ότι λένε όλα τα δυτικά ΜΜΕ και της Ελλάδος ακόμα που ρίχνουν τόνους λάσπης στην κυβέρνηση Άσαντ και δείχνουν βίντεο με πανηγυρισμούς δήθεν ανταρτών να πανηγυρίζουν από πτώση ελικοπτέρου, σε πολύ δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι μισθοφόροι "αντάρτες" στην Συρία, οι απώλειες τους αυξάνονται με......
γεωμετρικό ρυθμό, τα στρατεύματα του Άσαντ αλλά και οι ενισχύσεις που έφτασαν από το Ιράν και τους

φρουρούς της επανάστασης αλλά και από τους Κούρδους το ΡΚΚ έχουν αποδεκατίσει τους ισλαμιστές. 
 Οι απόπειρες ανάφλεξης με την Τουρκία είχαν ως σκοπό να δώσουν το φιλί της "ζωής" στους ισλαμιστές μισθοφόρους, αλλά μετά την δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας και αυτό το τέχνασμα  τείνει να σβήσει.  
  Η Τουρκία προσπαθεί με βομβαρδισμούς από τακτικό πυροβολικού να κρατήσει ανοιχτές μόνο κάποιες διόδους για την μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στους ολοένα λιγότερους μισθοφόρους στον ρόλο των ανταρτών.  Δεκάδες αντάρτες του λεγόμενου Συριακού Ελεύθερου Στρατού σκοτώθηκαν σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, την οποία πραγματοποιούν τα κυβερνητικά στρατεύματα στην επαρχία Χομς, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Αυτό μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.  Νοτίως της πόλης Ελ Κουσάιρ καταστράφηκε βάση μιας από τις ένοπλες ομάδες. Σκοτώθηκαν 40 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της ομάδας, που ήταν αντάρτης από τον Λίβανο.   
 Ο συριακός στρατός μεθοδευμένα προσπαθεί να αποκόψει τη ροή εφοδίων και μισθοφόρων από τα σύνορα της Συρίας με Τουρκία, και Λίβανο, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Φυσικά μόλις αυτό επιτευχθεί πλήρως το τέλος των μισθοφόρων στο Χαλέπι και τη Δαμασκό είναι δεδομένο.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης