Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νικητές και ηττημένοι των εκλογών έσπευσαν στο προξενείο

Bookmark and Share

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ
Αντάλλαξαν ευχές με τον Τούρκο διπλωμάτη Μουσταφά Σαρνίτς, ο οποίος είχε συναντήσεις με νεοεκλεγέντες αιρετούς
Παραδόσεις των μουσουλμάνων μετέφεραν στην αυλή του προξενείου νεαρά αγόρια με κόκκινα φέσια αναβιώνοντας ήθη και έθιμα

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Ενδεικτική εικόνα του πλήθους κόσμου που συνέρευσε χθες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής
Σημείο πρώτης συνάντησης για νικητές και ηττημένους των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτέλεσε χθες το πρωί το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το οποίο άνοιξε τη δεύτερη μέρα του κουρμπάν μπαιράμ για τις ευχές πολιτών και φορέων. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν τις δύο ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, έξω από την είσοδο του τουρκικού προξενείου όπου πλέον δημιουργήθηξκε μια εθιμική παράδοση να σπεύδουν όλοι για ευχές στον Τουρκο διπλωμάτη αν και η γιορτή είναι θρησκευτικού χαρακτήρα. Οικοδεσπότες και πάλι ο πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς με την σύζυγό του Εσίν, ο υποπρόξενος Οσκάν Ντουμάν με την σύζυγό του και ο υποπρόξενος Φατίχ Ακάρτζα που επέστρεψε στην Κομοτηνή μετά από μικρό διάστημα απουσίας σε καθήκοντα εκτός συνόρων.


Η προσέλευση ήταν αυξημένη από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενώ όσο προχωρούσε η ώρα άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι φορέων. Μεταξύ αυτών οι βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Α.Μ. – Θ. Άρης Γιαννακίδης με τον αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη, τον σύμβουλο Γιάννη Νικολαίδη και τον Γιώργο Μηνόπουλο. Νωρίτερα την πόρτα του προξενείου έφτασαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, ο Γιώργος Μανανάς, οι χαμένοι των εκλογών δήμαρχος Αρριανών Χαλήτ Μεμέτ και Σαπών Γιώργος Πιλιλίτσης, ο δημοτικός πλέον σύμβουλος Μεχμέτ Δεβετζήογλου, οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Σιακήρ Αϊχάν και Σελήμ Σεβγκή, ο νέος δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο νέος δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζευαγγέλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης.



Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ φωτογραφίζεται με το ζεύγος Σαρνίτς και τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που ήρθε από τους πρώτους

Ευγενικός με όλους ο Τούρκος διπλωμάτης είχε σύντομες συνομιλίες με τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς στους οποίους δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές του στα νέα τους καθήκοντα. Τις μετεκλογικές συζητήσεις στα πηγαδάκια διέκοψαν παρέες νεαρών αγοριών, τα οποία με συνοδεία από νταούλια και ζουρνάδες και μεταμφιεσμένα με στολές αλλά και κόκκινα φέσια μετέφεραν στην αυλή του προξενείου ήθη και έθιμα των μουσουλμάνων.


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης