Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Σήμερα οι Ελληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα, αλλά τα πρόβατα σαν Ελληνες»

Bookmark and ShareΜια έξυπνη ατάκα που αντικατοπτρίζει ακριβώς τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, έριξε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ο Τζίμης Πανούσης. Οπως είπε λοιπόν: “Αν ζούσε σήμερα ο Τσόρτσιλ, ο τελειωμένος αλκοολικός θα έλεγε: Σήμερα οι Ελληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα αλλά τα πρόβατα σαν Ελληνες”.

Δυστυχώς έτσι όπως κατάντησε η χώρα από τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος, καλείται να πάρει επώδυνα μέτρα που υπαγορεύονται...
από το κλιμάκιο της Κομισιόν χωρίς αντιρρήσεις απο την κυβέρνηση που “πρώτευσε” στις κάλπες την Κυριακή.

Το πρωί της Πέμπτης το οικονομικό επιτελείο παραδίδει τον προϋπολογισμό του 2011 και τα μέτρα έχουν ήδη κλειδώσει. Ωστόσο, μην εκπλαγείτε αν δείτε λιγότερα μέτρα από αυτά που προαναγγέλλονται. Δηλαδή δεν θα προβλέπονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε περικοπές επιδομάτων. Αυτά θα γίνουν αργότερα. Μην πάθουν και κανένα καρδιακό οι κοψοχέρηδες…

Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2011 θα γίνει τους επόμενους μήνες όταν και αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό που δεν θα τηρηθεί , αλλά θα αλλάξει στην πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για τον πρώτο Μνημονιακό προϋπολογισμό ή κατ’ άλλους τον πρώτο προϋπολογισμό της χρεοκοπίας, θα οδηγούν σε επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 5 δισ. συν τα 9 δισ. που είχαν ήδη προβλεφθεί στο προσχέδιο.
Μεταξύ των μέτρων ξεχωρίζουν:

Αύξηση του ΦΠΑ στο 13% καθώς και αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων, ειδικά των τροφίμων. Επίσης κάποια προϊόντα από τον χαμηλό συντελεστή 5,5% θα πάνε στο 6% ενώ θα υπάρξει και προσπάθεια “ελάττωσης” της πίεσης με μείωση του φόρου σε φάρμακα και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.
Περικοπές πάνω από 2,4 δισ. ευρώ από την υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία
Ψαλίδια στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και στις ΔΕΚΟ είτε με μειώσεις προσωπικού είτε ακόμη και με κλείσιμο ζημιογόνων εταιρειών.
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον ερχόμενο Ιούλιο με στόχο την είσπραξη πάνω από 200 εκατ. το χρόνο.
Εξομοίωση από το ερχόμενο φθινόπωρο του συντελεστή φορολόγησης των καυσίμων με το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα από του χρόνου να πληρώσουμε διπλάσιο ποσό για θέρμανση.
Ψαλίδι στις δαπάνες του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ακόμη και να κλείσουν νοσοκομεία.
Πρόβλεψη για περίπου 1 δισ. ευρώ από πρόστιμα για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.
Αυτά κι άλλα πολλά στον προϋπολογισμό που έχει εντολή να συνταχθεί με βασικό σύνθημα “κόψτε από παντού, βρείτε χρήματα”.
ΠΗΓΗ

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης