Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μας κατακλέβουν

Bookmark and Share

Όσο ψάχνω τη σκοτεινή ιστορία με τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας τόσο έχω την αίσθηση ότι βυθίζομαι σ’ ένα βούρκο με ακαθαρσίες.

Έρευνες ξένων εταιριών, ελληνικών πανεπιστημίων, ειδικών επιστημόνων για εντοπισμό κοιτασμάτων και δορυφόρων δείχνουν ότι με τον πιο αδιάσειστο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει:

· Τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, βόρεια της Κέρκυρας και σε μεγάλα τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

· Μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην περιοχή του Καστελόριζου, βορείου Αιγαίου, Ιωαννίνων και …

· Πλούσιες ποσότητες σε ουράνιο και χρυσό σε Μακεδονία και Θράκη.

Για τον απέραντο αυτό πλούτο που αν τον εκμεταλλευόταν η Ελλάδα θα ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης έχουν ενδιαφερθεί αμερικανικές, ρουμάνικες και νορβηγικές εταιρείες.

Έχουν κάνει συμφέρουσες προτάσεις στις ελληνικές κυβερνήσεις για έρευνα και εξόρυξη, έχουν υποβάλει επίσημες μελέτες και χάρτες, αλλά πάντα εισπράττουν τη σιωπή των κρατικών υπηρεσιών και των υπουργών

Γιατί;

Ίσως η απάντηση βρίσκεται στις δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τίνας Μπιρμπίλη , που μου έδωσε όταν την ρώτησα: “Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει 10 μήνες τώρα στην δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Ορυκτού Πλούτου; “
“Γιατί πρέπει να περιμένουμε τις εισηγήσεις του Υπουργού Αμυνας και Εξωτερικών”, μου απάντησε η κ.Μπιρμπίλη.

‘Αρα το πράσινο φως θα πρέπει να περιμένουμε να μας το δώσουν ΗΠΑ και Τουρκία!

Κώστας Χαρδαβέλλας

Newsbomb

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης