Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΝΤ, Τουρκία και τώρα η σειρά της Μεγάλης Αλβανίας...!

Bookmark and Share

Ανύπαρκτο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε όλες τις προκλήσεις που δέχεται.
Ζητάνε την Αλβανική ως επίσημη γλώσσα της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου!
Ο χορός των προκλήσεων κατά της Ελλάδας δείχνει να μην έχει τελειωμό.

 
Αφού έχουμε μεταβληθεί σε χώρα υπό κατοχή (αυτή τη στιγμή οικονομική, αλλά υπάρχει και "μέλλον"...), αφού έχουμε χάσει το μισό Αιγαίο στον αέρα (κατά δήλωση του υπουργού Άμυνας κ. Βενιζέλου), αφού ο Ταγίπ Ερντογάν σε είκοσι περίπου ημέρες θα επισκεφθεί τη χώρα μας με 10 υπουργούς του για να συζητήσει(κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική ατζέντα των συζητήσεων, ενώ η πολυμελής ομάδα συνοδών-υπουργών φέρνει στο μυαλό επικίνδυνες σκέψεις για την γεωγραφική ακεραιότητα της Ελλάδας), εμφανίστηκαν (και πάλι) οι...

αγαπημένοι (του ανθύπατου του ΔΝΤ Γιώργου Παπανδρέου) Αλβανοί, οι οποίοι εμφανίζουν ανοιχτά πλέον τις επεκτατικές τους βλέψεις εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Πού βρίσκεται και τι κάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική (θυμίζουμε πως υπουργός Εξωτερικών είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, με υφυπουργό τον κ. Δρούτσα) έστω για τα "λατρεμένα τέκνα" του ΠΑΣΟΚ; Απολύτως τίποτε. Δυστυχώς σε έναν ακόμη τομέα (στο τέλος θα χαθεί και το μέτρημα από τις ήττες αυτής της δύσμοιρης κυβέρνησης των ανίκανων), επτωχεύσαμεν! Και αυτός ο τομέας, κρύβει πολλές μεγάλες και επικίνδυνες παγίδες κα μορφές... Εάν ο πρωθυπουργός συνεχίσει να βρίσκεται αίολος σε εθνικά ζητήματα τότε ουσιαστικά αυτοκαταργείται από τη θέση του, αφήνοντας την απορία. Τελικά, ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα; Και δυστυχώς, η απορία αυτή δεν προκύπτει μόνο από την επιθετική στάση των Αλβανών, που πάντα ήθελαν -και συνεχίζουν να θέλουν- μία Μεγάλη Αλβανία, εις βάρος ΟΛΩΝ των γειτόνων τους...Έτσι, την ώρα που στους Αγίους Σαράντα λάμβανε χώρα η καταστατική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) ΟΜΟΝΟΙΑ, δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" (Fronti per Bashkimin Kombetar), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίαζαν στην Χιμάρα οργανώνοντας την δράση τους κατά της Ελλάδας. Η συνεδρίαση του "μετώπου" πραγματοποιήθηκε με πλήρη μυστικότητα, σε αυθαίρετο κτίριο, κτισμένο παράνομα μετά από καταπάτηση περιουσίας Ελλήνων. Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του μετώπου συμφώνησαν στην συγγραφή μνημονίου το οποίο θα αποσταλλεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αλβανικό κοινοβούλιο, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Το μνημόνιο απαιτεί:

- κατάργηση του νόμου του εμπολέμου με την Ελλάδα
- Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημη γλώσσα σε "περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και αλλού".
- ακριβή αριθμητικά στοιχεία των "αυτοχθόνων Αλβανών" που ζουν στην Ελλάδα καθώς και των Αλβανών μεταναστών με σκοπό τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων.

- η Ελλάδα να διερευνήσει και να επιλύσει το ζήτημα "των μαζικών τάφων Τσάμηδων στην ελληνική επικράτεια", και την ανοικοδόμηση Μνημείου στην μνήμη τους.
Η διοργάνωση της διάσκεψης είχε προγραμματιστεί με κάθε μυστικότητα καθώς οι κάτοικοι της Χιμάρας συνειδητοποίησαν την πραγματοποίησή της μόνο μετά το πέρας της και ενώ αποχωρώντας από τον τόπο συγκέντρωσης γέμισαν τους δρόμους με συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς και της ένωσής της με την Αλβανία.

Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή της Χιμάρας για την συγκεκριμένη διάσκεψη αφού αποτελεί προπύργιο του ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Στην συνδιάσκεψη μετείχαν πάνω από 150 άτομα αφού οι κάτοικοι της Χιμάρας είδαν 4 λεοφορεία να φεύγουν το απόγευμα του Σαββάτου.

ksipniste re
Eστάλει από το Ράδιο Ηγουμενίτσα 892
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης