Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

H Google αποκαλύπτει τις σχέσεις της με την αμερικανική κατασκοπεία


Το Διαιτητικό Δικαστήριο της περιφέρειας Κολούμπια στις ΗΠΑ υποστήριξε την απόφαση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) να μην δημοσιοποιήσει τα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν είτε διαψεύδουν τις σχέσεις της Υπηρεσίας με τον όμιλο της Google.

Η απόφαση του Δικαστηρίου συνδέεται με την απαίτηση του Κέντρου υπεράσπισης των ηλεκτρονικών προσωπικών δεδομένων (EPIC) να αποκαλυφθούν οι πληροφορίες σχετικά με το τί είδους συνεργασία υπάρχει μεταξύ του ομίλου και της μυστικής υπηρεσίας. Ειδικότερα το Κέντρο ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες των σχέσεων NSA και Google σχετικά με τη μαζική διάρρηξη λογαριασμών Κινέζων ακτιβιστών στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gmail τον Ιανουάριο του 2010. Тότε η Google μόνη της είχε δηλώσει ότι απευθύνθηκε για βοήθεια στις αμερικανικές Αρχές, στις οποίες, προφανώς υπάγεται και η ΝSA.


Αργότερα ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσία Μάικ Μακόνελ δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της μυστικής υπηρεσίας και ιδιωτικών εταιρειών, όπως η Google, είναι αναπόφευκτες.


Όμως η ίδια η Υπηρεσία δεν έσπευσε ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες για σχέσεις με την Google. Στην απόφασή του το Δικαστήριο υπέδειξε ότι η δημοσίευση εγγράφων για τις σχέσεις της μυστικής υπηρεσίας και του ομίλου μπορεί να βλάψει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.


http://greek.ruvr.ru/2012_05_14/74655186/
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης