Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Νίκος Λυγερός: "Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει εκείνες τις υποδομές στα λιμάνια της για να διαχειριστεί το αέριο που θα έρθει από την Κύπρο".

Η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του Dr Ν. Λυγερού ήταν το θέμα της εκδήλωσης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης.

Ο
κ. Λυγερός ανέφερε ότι πρέπει η Χώρα να περάσει στο θέμα της θέσπισης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και ήδη υπάρχουν δεσμεύσεις από τα Ελληνικά κόμματα ...

ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την κατεύθυνση με δεδομένο ότι ήδη κάποια τεχνική επιτροπή προετοιμάζει το έδαφος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μόνο θέμα βούλησης αλλά διαπραγματεύσεων και με τις άλλες χώρες. Στην συνέχεια ο κ. Λυγερός ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Η λογική και η πορεία της σκέψεις γύρω από το θέμα της ΑΟΖ έχει αλλάξει, επισημαίνει ο κ. Λυγερός, μετά και από το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην Κύπρο.



Στην συνέχεια ο κ. Λυγερός ανέφερε ότι η Χώρα μας πλέον θα πρέπει να προετοιμάσει όλες εκείνες τις υποδομές προκειμένου να διαχειριστεί το αέριο που θα έρθει από την Κύπρο. Θα πρέπει η Χώρα μας τόνισε, να μην χάσει αυτήν την ευκαιρία και να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές στα λιμάνια της όπου και θα αξιοποιηθεί στο έπακρον με τα όποια ωφέλει προκύψουν. Διαφορετικά τόνισε, η Κύπρος θα συνεργαστεί στον εφοδιασμό της Ευρώπης με άλλες χώρες που διαθέτουν λιμάνια όπως η Ιταλία.

Στην συνέχεια ο κ. Λυγερός ανέφερε ότι το φοβικό σύνδρομο των έως τώρα Ελληνικών Κυβερνήσεων στάθηκε η αιτία να μην κοινοποιηθεί από τους γεωλόγους η ύπαρξη πλούτου στο αιγαίο, χαρακτηρίζοντας αυτά τα επιχειρήματα γελοία γιατί με την ύπαρξη των δορυφόρων είναι πλέον πολύ εύκολο να εντοπιστεί ο ορυκτός πλούτος της Χώρας μας.



Ακολούθως ο κ. Λυγερός σημείωσε ότι νότια της Κρήτης αποδεδειγμένα υπάρχει πολύς ορυκτός πλούτος καθώς επίσης μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος ορυκτός πλούτος, άρα με αυτά τα δεδομένα μετατρέπεται το γεωπολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής, με την προϋπόθεση ότι αυτό πρέπει να το πιστέψουν και οι ίδιοι Έλληνες με όσα και όποια προβλήματα καθημερινότητας αντιμετωπίζουν.

xanthitimes.grΤο αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης