Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ποιές είναι οι εξοπλιστικές προτεραιότητες του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας






Προτεραιότητα στην υλοποίηση δύο σημαντικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικών προγραμμάτων δίνει ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στρατηγός (ε.α) Φραγκούλης Φράγκος.
Πρόκειται πρώτον για την απόκτηση των 4.200  βλημάτων DM53A1 (APFSDS-T) και 2.000 M865 (TPCSDS-T) από τα ολλανδικά αποθέματα και δεύτερον την παραλαβή της 5ης πυραυλακάτου τύπου Super Vita Ρ71 ΡΙΤΣΟΣ η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί από το ΠΝ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η δοκιμή των συστημάτων του πλοίου.
Αναμφίβολα οι δύο αυτές άμεσες κινήσεις δείχνουν την αποφασιστικότητα του υπουργού να ολοκληρώσει δύο εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν δρομολογηθεί προς υλοποίηση νωρίτερα ή βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. Με αυτό τον τρόπο ο νέος υπουργός υλοποιεί σε ένα μήνα αυτά που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν υλοποίησαν σε 5 χρόνια. 
Με τις δύο αυτές κινήσεις ο νέος υπουργός αναβαθμίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες των αρμάτων μάχης Leopard 2HELL και αυξάνει τα διαθέσιμα μέσα του ΠΝ του οποίου ο ρόλος τους επόμενους μήνες θα είναι κρίσιμος για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.
Όλα αυτά έρχονται να υλοποιηθούν την στιγμή που οι Τούρκοι δοκιμάζουν στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα του Κάραγατς τον νέο εξοπλισμό διάβασης ποταμών που
απέκτησαν πρόσφατα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνεχόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο όπως αυτή καταγράφηκε προχτές στην Ψέριμο.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της διακρατικής σύμβασης για την προμήθεια των ολλανδικών πυρομαχικών
είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ στις αρχές Απριλίου πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ η παραλαβή της 5ης πυραυλακάτου εκκρεμεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, στερώντας από το ΠΝ μία πολύ χρήσιμη μονάδα εξοπλισμένη με βλήματα ΜΜ40 Exocet Block 3 με δυνατότητες καταστροφής στόχων στην ξηρά σε απόσταση 180 χλμ.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    

Σχόλιο Σσστ: Ευχαριστώ τον Σ.Σ. για την αποστολή της ανάρτησης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης