Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εκτός πυρόσβεσης οι Τούρκοι με απόφαση Φράγκου

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος έδωσε λύση στο θέμα που είχε προκύψει με την πιθανότητα ανάληψης της αεροπυρόσβεσης από τουρκική εταιρία.

Το θέμα δημιουργήθηκε μετά από απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό, αλλά να καταφύγει στην Υπηρεσίας Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA), για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την μίσθωση 12 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης. Στον διαγωνισμό της NAMSA αναδείχτηκε μειοδότης τουρκική εταιρία, γεγονός που προκάλεσε εύλογη ανησυχία καθώς η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται και την ανενόχλητη παρουσία Τούρκων υπαλλήλων σε διάφορα αεροδρόμια ανα την επικράτεια, πολλά εξ΄αυτών αμιγώς στρατιωτικά είτε πολιτικά/στρατιωτικά. Στα τελευταία οι μονάδες αεροπυρόσβεσης σταθμεύουν στον στρατιωτικό τομέα και ανεφοδιάζονται με καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία ή την Αεροπορία Στρατού.

Υπο το φως αυτών των εξελίξεων ο νέος ΥΕΘΑ Φ.Φράγκος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ.Οικονόμου και επικαλούμενος σοβαρά θέματα ασφάλειας ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελληνική επικράτεια.

Άλλωστε πέρα από το σημαντικότατο θέμα ασφαλείας, θα ήταν σχήμα οξύμωρο να επιβραβεύσει η Ελληνική κυβέρνηση την τουρκική ανάμειξη σε δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας (1,2,3), πληρώνοντας για τουρκικές υπηρεσίες αεροπυρόσβεσης..

Εντελώς τυχαία, την απόφαση του ΥΕΘΑ ακολούθησε σφοδρή επίθεση εναντίον του από το πολιτικό κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων (του κ.Τρεμόπουλου) το οποίο σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει πώς : "Η τοποθέτηση του στρατηγού Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια απλή υπηρεσιακή διεκπεραίωση. Ο στρατηγός Φραγκούλης έχει πάρει θέση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, όταν προσέφερε υποστήριξη στους άνδρες των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών που, υπερβαίνοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής συμπεριφοράς, προκάλεσαν δημοσίως πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με γειτονικές χώρες. Ο εκ της Δικαιοσύνης προερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ως υφιστάμενο του, έναν υπουργό ο οποίος έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο ίδιος; Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι μας;"

Ειρήσθω εν παρόδω, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να διευκρινίσουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι του κ.Τρεμόπουλου, ποια τοποθέτηση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τους ενόχλησε και γιατί..
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης