Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τους Πομάκους.

Διαπιστώνοντας καθημερινά ότι το ξεπούλημα στη Θράκη εντείνεται μέρα με τη μέρα (για να πάρουν τις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας τα κόμματα ανέχονται επικίνδυνα την προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου), ειδήσεις όπως αυτή που ακολουθεί, μας δίνουν λίγη παρηγοριά και ελπίδα. 

Περιττό να πούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξουμε όλοι μας την εκδήλωση αυτή (είναι από τις σπάνιες φορές που οι ίδιοι οι Πομάκοι ΤΟΛΜΟΥΝ να προβάλουν την διαφορετική (ΜΗ Τουρκική) πολιτιστική τους παράδοση.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 20:30 στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, περιοχή Αγ. Φανουρίου, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι Έλληνες Πομάκοι ανάμεσα στον τουρκικό επεκτατισμό και στην ελλαδική αβελτηρία». 
Ομιλητές ο Πομάκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμπαεδήν Καραχότζα και ο δάσκαλος και ερευνητής Νικόλαος Κόκκας. Συμμετοχή μουσικού σχήματος με επικεφαλής τον δάσκαλο και μουσικό Βαγγέλη Δωρόπουλο. Στο τραγούδι η πρόεδρος του Συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης Εμινέ Μπουρουτζή
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει χαρά. 
 Όσο για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, θα καταλάβετε τι εννοούμε αν διαβάσετε πως αντέδρασε η Τουρκία στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών :
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης