Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση βάζει μικροτσίπ στους στρατιώτες. Πόσος καιρός θα περάσει για να το βάλουν και στους πολίτες;

Τι θα κάνατε αν κάποτε η κυβέρνηση έκανε υποχρεωτικό για όλους το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ ως ταυτότητα; Θα το βάζατε; Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε. Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, εκατομμύρια σκύλοι και γάτες έχουν μικροτσίπ, χιλιάδες ηλικιωμένοι Αμερικανοί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ έχουν μικροτσίπ, και ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει «ιατροτεχνολογικά προϊόντα» που περιέχουν μικροτσίπ για την παρακολούθηση της υγείας των στρατιωτών. Μόλις η κυβέρνηση εμφυτεύσει μικροτσίπ σε όλους τους Αμερικάνους στρατιώτες, πόσος καιρός θα περάσει για να βάλει το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους για το καλό της εθνικής ασφάλειας; Και μόλις η κυβέρνηση βάλει μικροτσίπ σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους πόσος καιρός θα χρειαστεί για να βάλει το μικροτσίπ στους Αμερικάνους πολίτες; Φυσικά αυτή η τεχνολογία δεν πρόκειται να "απαιτηθεί" για τον μέσο Αμερικάνο πολίτη σύντομα. Προς το παρόν, θα εισέρχεται στην ζωή μας σιγά σιγά. Αλλά μόλις αρκετά άτομα θα έχουν οικειοθελώς αποδεχθεί τα "οφέλη" των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ, θα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα μικροτσίπ γίνουν υποχρεωτικά. Είσαι έτοιμος για αυτό;

Το σχέδιο για εμφυτεύσιμα μικροτσίπ στους Αμερικάνους στρατιώτες αναφέρεται με λεπτομέρειες σε ένα πρόσφατο άρθρο της Kate Knibbs στο Mobiledia....

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να εμφυτεύσει στους στρατιώτες ιατρικές συσκευές, που θα καθιστά πιο δύσκολη την προσβολή τους και τον θάνατό τους από ασθένειες.

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Αμυντικών Έργων του στρατού, η γνωστή ως DARPA, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει νανοαισθητήρες που θα καταγράφουν την υγεία των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης και θα δίνουν την δυνατότητα στους γιατρούς να την παρακολουθούν συνεχώς σχετικά με πιθανά προβλήματα υγείας.

Αυτά τα τεχνολογικά "προτερήματα" συνήθως προωθούνται με τέτοιο τρόπο που κάνει δύσκολο το μέσο πολίτη να θυμώσει με αυτά. Μετά από όλα, ποιος θα μπορούσε να είναι εναντίον ενός σχεδίου που θα κρατάει τους στρατιώτες μας ζωντανούς και υγιείς;

Αλλά όπως λένε, «ο δρόμος προς την κόλαση ήταν στρωμένος με καλές προθέσεις». Αποδεικνύεται ότι οι έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ κατευθύνονται επίσης προς την ανάπτυξη μιας παρόμοιας τεχνολογίας για το ευρύ κοινό ....

Η νανοτεχνολογία εξακολουθεί να ψάχνει να βρει μια θέση στον ιατρικό τομέα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ αναπτύσσουν μικροσκοπικές ρομποτικές οθόνες που μπορούν να διαγνώσουν ασθένειες, να παρακολουθούν τα ζωτικά όργανα και ακόμα να μεταφέρουν το φάρμακο στο αίμα, παρόμοιες με τις συσκευές που ο στρατός σχεδιάζει να δημιουργήσει. Τα δύο έργα δεν έχουν ακόμη συνδεθεί μεταξύ τους, αλλά οι παρόμοιοι στόχοι τους, θα μπορούσαν να ωφελήσουν το στρατό από το συντονισμό των προσπαθειών από κορυφαίους πανεπιστημιακούς επιστήμονες.

Το ερώτημα είναι: Θα τους άφηνες να σου βάλουν μέσα σου ένα μικροτσίπ, εάν υποτίθεται ότι θα σε κρατούσε υγιή;

Δεδομένου ότι αυτό το είδος της τεχνολογίας γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, οι άνθρωποι θα λένε ότι δεν θέλουν να "χάσουν" τα μεγάλα οφέλη που παρέχει.

Η εξάπλωση των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ είναι ως επί το πλείστον εθελοντικής μορφής για την ώρα. Μεγάλος αριθμός Αμερικανών τα έχουν ήδη δεχτεί, και ο αριθμός πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά κατά τα επόμενα έτη.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο τουWND η Katherine Albrecht εμπειρογνώμον σε θέματα ιδιωτικότητας και πολέμιος της εξάπλωσης των εμφυτεύσιμων μικροτσιπ, μεταξύ άλλων, λέει για το πώς η ευρεία υιοθέτηση των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ θα είναι κατά κύριο λόγο μέσω εθελοντικών μεθόδων....

«Ποτέ δεν πρόκειται να δούμε την κυβέρνηση υπό την απειλή όπλου, να λέει «Θα ​​βάλετε ένα τσιπ εντοπισμού», δήλωσε η Katherine Albrecht, η οποία με την Liz McIntyre έγραψαν το "Spychips", ένα βιβλίο που προειδοποιεί για την απειλή κατά της προστασίας της ιδιωτικής ζωής από τα RFID τσιπ (σχ. ΚΟ: Κρίμα που δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά).

"Τα πάντα γίνονται βήμα προς βήμα. Αν μπορείς να βάλεις ένα μικροτσίπ σε κάποιον... ο καθένας θα λέει: «Έλα, τώρα.. Θα είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε που πάει».

Καθώς εξαπλώνει αυτή η τεχνολογία, θα γίνει πολύ ευκολότερο στα διάφορα θεσμικά όργανα να αρχίσουν να την καθιστούν υποχρεωτική.

Για παράδειγμα, τι συμβαίνει αν κάποια μέρα ο εργοδότης σας απαιτήσει από εσάς να βάλετε εμφυτεύσιμο μικροτσίπ για «λόγους ασφαλείας»;

Τι θα συμβεί κάποια μέρα, αν η τράπεζά σας απαιτήσει από εσάς να βάλετε εμφυτεύσιμο μικροτσίπ, για να χρησιμοποιείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό;

Μην νομίζετε ότι δεν μπορεί να συμβεί. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μια εμμονή με το να κάνουμε την "ταυτότητα" πιο ασφαλή.

Απλά δείτε τι συμβαίνει στην Ινδία, σύμφωνα με την Electronic Frontier Foundation ....

Στην Ινδία, μια μαζική προσπάθεια είναι σε εξέλιξη για την συλλογή βιομετρικών στοιχείων ταυτότητας για κάθε έναν από τα 1,2 δισεκατομμύρια κατοίκους της χώρας. Το απίστευτο σχέδιο, που ονομάστηκε το «μητέρα όλων των προγραμμάτων  ηλεκτρονικής διακυβέρνηση» από τους Economic Times, έχει προκαλέσει διαμάχη στην Ινδία και έξω από αυτήν, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ατόμων.

Βλέπε σχετικά στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ:

Το σχέδιο προχωράει υπό την αιγίδα του προγράμματος Εθνικού Μητρώου Πληθυσμού (NPR) και του προγράμματος Unique ID (UID) (‘Μοναδική Ταυτότητα’), ξεχωριστές πρωτοβουλίες που έχουν συνάψει συμφωνία για την ενσωμάτωση των δεδομένων που συλλέγουν για να χτίσουν την μεγαλύτερη βάση βιομετρικών δεδομένων στον κόσμο. Μετά την εγγραφή, στα άτομα θα δοθεί ένα 12-ψήφιος μοναδικός αριθμός ταυτότητας σε δελτία ταυτότητας που θα έχουν τσιπ. Για τους κατοίκους που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για να κάνουν ορισμένα είδη εργασίας ή κρατικές υπηρεσίες, υπάρχει ισχυρό κίνητρο για να πάρουν την ταυτότητα. Ενώ το πρόγραμμα UID είναι εθελοντικό, η εγγραφή στο πρόγραμμα NPR είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες.

Πόσο καιρό νομίζετε θα περάσει μέχρι όλες οι χώρες αναπτύξουν τα δικά τους προγράμματα "Unique ID";

Θα μας πουν ότι τα προγράμματα αυτά είναι αναγκαία για την πρόληψη της πλαστογραφίας της ταυτότητας, για τον εντοπισμό εγκληματιών και τρομοκρατών, για να πατάξει τους φοροφυγάδες και να ενισχυθεί η "εθνική ασφάλεια".

Το θέμα όμως με μια κάρτα είναι ότι μπορεί πάντα να χαθεί, να κλαπεί ή να είναι πλαστή.

Φαίνεται αναπόφευκτο ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα θελήσουν κάποια στιγμή, κάτι ακόμα πιο «ασφαλές» από μια κάρτα.

Έτσι, θα αφήσετε στην κυβέρνηση να εμφυτεύσει την "ταυτότητά" σας στο χέρι σας, όταν έρθει η ώρα;

Αλλά δεν θα είναι όλα αυτά τα προηγμένα μικροτσίπ εμφυτεύσιμα.

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ορισμένοι επιστήμονες εργάζονται για την ανάπτυξη «βρώσιμων μικροτσίπ». Αυτά τα βρώσιμα μικροτσίπ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους γιατρούς για να παρακολουθούν την υγεία σας. Η ακόλουθη περιγραφή αυτών των βρώσιμων μικροτσίπ προέρχεται από ένα πρόσφατο άρθρο της Daily Mail ....

Ο αισθητήρας, που δεν περιέχει μπαταρία, κεραία ή ραδιόφωνο, δημιουργεί μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή που μπορεί να διαβαστεί και να καταγράφεται από ένα έμπλαστρο που θα τοποθετείται στον ώμο του ασθενούς.

Το έμπλαστρο, που επίσης ελέγχει τις σωματικές λειτουργίες, όπως τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία, στέλνει κρυπτογραφημένες πληροφορίες σε ενεργοποιημένα blue-tooth smartphones ή υπολογιστές που ανήκουν στους ασθενείς και τους γιατρούς και τους φροντιστές τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι ασθενείς και οι γιατροί τους θα μπορούν να βλέπουν μαζί ποια χάπια έχουν ληφθεί. Οι γιατροί μπορούν επίσης να ερμηνεύσουν κατά πόσο ο ασθενής κοιμάται καλά, ή ασκείται ικανοποιητικά χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα μεταδίδονται από το έμπλαστρο.


Θα βάζατε ένα «βρώσιμο μικροτσίπ», αν αυτό θα βοηθούσε τον γιατρό σας να σας φροντίζει καλύτερα;

Διάβασε και:
Άλλοι άνθρωποι θα θελήσουν να πάρουν τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, διότι θα τους επιτρέψουν να γίνουν πιο «συνδεδεμένοι» με το δίκτυο της τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, αν ήταν δυνατόν θα συνδέατε το μυαλό σας κατευθείαν με το Internet;

Μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε. Ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του theScience Channel έκανε πρόσφατα την ακόλουθη ερώτηση ....

Πως θα βλέπατε τη δυνατότητα να συνδέσετε το μυαλό σας στο Internet, είτε ασύρματα ή μέσω καλωδίου, να λαμβάνατε ψηφιακές πληροφορίες με υψηλή ταχύτητα, και στη συνέχεια να τις μεταφράζατε αυτόματα σε μια χημική μορφή που θα μπορούσε να αποθηκευτεί από τα κύτταρα του εγκεφάλου σας, όπως η μνήμη;

Το ίδιο άρθρο εξηγεί ότι τα οφέλη από την απευθείας σύνδεση του μυαλό μας στο Internet θα μπορούσε να είναι απολύτως καταπληκτικά ....

Αν θα μπορούσατε να αντλήσετε δεδομένα απευθείας στην φαιά ουσία σας, ας πούμε, 50 Mbps - η μέγιστη ταχύτητα που προσφέρεται από έναν σημαντικό φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου των ΗΠΑ - θα ήσασταν σε θέση να διαβάσετε ένα 500-σελίδων βιβλίο σε λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου .

Αλλά το να συνδέσετε το μυαλό σας στο Internet δεν είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο;

Δεν θα μπορούσε κάποιος να κατεβάσει "ιούς" απευθείας στον εγκέφαλό σας;

Δεν θα μπορούσε κάποιος να βρει έναν τρόπο να "ελέγξει" το μυαλό σας από μακριά;

Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν νέους κινδύνους μαζί τους.

Θα μας πουλήσουν τα "οφέλη" των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ, αλλά σπάνια θα μιλήσουν στον κόσμο για τους πιθανούς κινδύνους.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατομμύρια σκύλοι και γάτες σε όλη τη χώρα που έχουν εμβολιαστεί με μικροτσίπ. Στην πραγματικότητα, σε μερικές αμερικανικές πόλεις είναι υποχρεωτικό να βάλετε στα κατοικίδια ζώα σας μικροτσίπ. Μας λένε ότι αυτό κάνει πολύ ευκολότερο να επιστρέψουν τα χαμένα κατοικίδια ζώα στους ιδιοκτήτες τους.

Σε όλη την Αμερική, τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ εμφυτεύονται σε χιλιάδες ηλικιωμένους Αμερικάνους πουζουν με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μας λένε ότι το γεγονός αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να τους βρούμε αν περιπλανηθούν μακριά και χαθούν.


Αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Τι θα συμβεί εάν μία ολοκληρωτικού τύπου κυβέρνηση αρχίσει να απαιτεί όλοι οι πολίτες στις "ταυτότητές" τους να υπάρχει ένα μικροτσίπ και να εμφυτευθεί σε αυτούς;

Σίγουρα θα γίνει ευκολότερο σε μία «Big Brother» κυβέρνηση να παρακολουθεί, να καταγράφει και να κατασκοπεύει τους πάντες.

Και έτσι θα γίνει σχεδόν αδύνατο να ζήσουμε μια «φυσιολογική ζωή» χωρίς να έχουμε ένα εμφύτευμα.

Τι θα κάνατε αν δεν θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σας χωρίς μικροτσίπ;

Τι θα κάνετε αν δεν θα μπορούσατε να πάτε για ψώνια χωρίς μικροτσίπ;

Τι θα κάνατε αν δεν θα μπορούσατε να βρείτε μια δουλειά χωρίς μικροτσίπ;

Τι θα κάνατε αν δεν θα μπορούσατε να κάνετε μια απλή οικονομική συναλλαγή χωρίς μικροτσίπ;

Πώς θα ζούσατε;

Σίγουρα οι περισσότεροι άνθρωποι θα έμπαιναν στον πειρασμό να βάλουν το μικροτσίπ ώστε να μπορούν να φροντίσουν την οικογένειά τους και ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Εκείνοι που θα επαναστατούσαν και δεν λάμβαναν το μικροτσίπ θα εξοστρακίζονταν και θα θεωρούνταν «εχθροί του κράτους». Θα τους κυνηγούσαν και θα τους έσερναν στη φυλακή.

Μην νομίζετε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι αδύνατο.

Σκεφτείτε μόνο το πώς η κοινωνία μας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερο μοιάζει με μια γιγαντιαία φυλακή.

Κάποια στιγμή στο (άμεσο) μέλλον, η τεχνολογία των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ θα χρησιμοποιηθεί για φαύλους σκοπούς.

Τι θα κάνεις όταν φτάσει εκείνη η μέρα;
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης